Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Όταν οι ευχές γίνονται πράξη


Tags |

Φέτος οι χριστουγεννιάτικες ευχές των Λαρισαίων δεν ήταν απλώς όμορφα λόγια, που σβήνουν μαζί με τα λαμπιόνια του δέντρου, όταν τελειώσουν οι γιορτές…
Φέτος οι συμπολίτες μας που επισκέφτηκαν το Πάρκο των Ευχών του Δήμου Λαρισαίων, έκαναν τις ευχές τους πράξη, καθώς επισκεπτόμενοι το ξύλινο σπιτάκι των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη τους στους πιο αδύναμους, ενισχύοντας το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., με αντάλλαγμα όμορφα στολίδια που κατασκεύασαν, επίσης με πολλή αγάπη, οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών!
Εξαιρετική ήταν και η πρωτοβουλία δύο συμπολιτισσών μας, που σκέφτηκαν ότι αντί μνημοσύνου για την αγαλλίαση της ψυχής του ανθρώπου που χάσανε, να προσφέρουν ένα ποσό στο Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., που θα ενισχύσει το τραπέζι οικονομικά ανήμπορων οικογενειών.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι «λιλιπούτιοι γίγαντες» της αγάπης, οι μικροί μαθητές των σχολείων της πόλης μας, που επισκέφτηκαν το σπιτάκι των Εν.Πο.Λ. για να ενημερωθούν για τις δράσεις τους, και που θέλησαν κι αυτοί να βοηθήσουν το σπουδαίο έργο τους! Έβλεπες μικρούς μπόμπιρες να μετρούν τα λιγοστά χρήματα από το χαρτζιλίκι τους, και να επιλέγουν να τα ξοδέψουν αγοράζοντας ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι για να το πάνε δώρο στη μαμά τους, βοηθώντας ταυτόχρονα τις ανήμπορες οικογένειες στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν! Άλλα σχολεία, όπως η Σχολή Καραβάνα, οργανωμένα συγκέντρωσαν τρόφιμα από τις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και τα παρέδωσαν στους Ενεργούς Πολίτες, τραγουδώντας τους τα κάλαντα! Όταν τα νέα βλαστάρια της κοινωνίας μας λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο, τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε αισιοδοξία για το μέλλον! Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους και τους δασκάλους τους, που φαίνεται ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά!
Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το πολυδιάστατο έργο των Ενεργών Πολιτών, δεν γίνεται από μόνο του! Δεκάδες εθελοντές εργάζονται πρόθυμα για να το οργανώσουν, να κατασκευάσουν τα χειροτεχνήματα, να κουβαλήσουν τα πράγματα, να λειτουργήσουν το ξύλινο σπιτάκι μέσα στο κρύο, να ενημερώνουν με χαμόγελο τον κόσμο και τα σχολεία για τις δράσεις του κινήματος. Όλοι αυτοί οι εθελοντές, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί αποτελούν ηθικούς στυλοβάτες της κοινωνίας μας, κι ευχόμαστε όλοι οι πολίτες της πόλης μας να γίνουν εθελοντές, να γίνουν ενεργοί πολίτες και νιώσουν κι αυτοί τη χαρά της δημιουργικής προσφοράς!
Υγεία, αγάπη, ευημερία και τύχη αγαθή σε όλον τον κόσμο!