Ασφαλτοστρώσεις 5,6 εκατ. ευρώ στην Λάρισα από τις αρχές του 2018


Tags |

Σύμβαση για εργασίες ασφαλτοστρώσεων στην πόλη της Λάρισας, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.  Οι ασφαλτοστρώσεις, θα ξεκινήσουν, καιρού επιτρέποντος, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για νέα εργολαβία  ασφαλτοστρώσεων, ύψους άλλων 4 εκατ. ευρώ, με την ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού διαγωνισμού να  έχει οριστεί  στις 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι στην πόλη υπάρχουν χρόνια προβλήματα συντηρήσεων, τα οποία ο Δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι εκπονείται μελέτη για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού  4 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος δε, στα έργα ασφαλτοστρώσεων που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι το 2015 εκτελέστηκε εργολαβία προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ περίπου, το 2016 ύψους 500.000 ευρώ, ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η εργολαβία για ασφαλτοστρώσεις στην Γιάννουλη ύψους 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, τονίστηκε για άλλη μια φορά η συμβολή της ΔΕΥΑΛ, στην αποκατάσταση οδοστρωμάτων, αφού τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε συνοικίες όπως Αγιοι Σαράντα, Ιπποκράτης, περιοχή Σιδηροδρομικού  Σταθμού, Αμπελόκηποι και Αγιος Γεώργιος, συνοδεύονται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων.

Η δουλειά αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Εταιρεία Αερίου, παρά τις συνεχείς συναντήσεις και συμφωνίες συνεχίζει την πρακτική των επεμβάσεων για νέες συνδέσεις ακόμα και σε δρόμους που έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή τους πριν μερικές εβδομάδες. Όπως τόνισε ο δήμαρχος υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης, αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, η γενικής γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αθαν. Πατσιούρας.