Μάξιμος: Κυβέρνηση «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω!»


Tags |

«Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία πέρασε από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” στο “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”.  Προκειμένου να μείνουν λίγο ακόμη στην καρέκλα της εξουσίας είναι ικανοί να θυσιάσουν τα πάντα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς (στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους δημοσιογράφους κ.κ. Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα).

Ο κ. Χαρακόπουλος συμπλήρωσε ότι «με τη ΝΔ κάθε χρόνο υπήρχε ανανέωση της παράτασης και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να βγει σπίτι, πόσω δε μάλλον πρώτη κατοικία, σε δημοπρασία. Τώρα σε τι επαφιόμαστε; Στην καλή πίστη των τραπεζών; Ο δε κ. Μάρδας έφθασε στο σημείο να μας εγκαλεί, γιατί ανανεώναμε κάθε χρόνο την νομοθετική ρύθμιση που απαγόρευε τους πλειστηριασμούς. Δηλαδή είναι πλέον να “τρελαίνεσαι”».

 

Φαρδιά-πλατιά οι υπογραφές…

Σχετικά με την Τρίτη αξιολόγηση, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία βάζει φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές της για την τρίτη αξιολόγηση, σε ένα μνημόνιο που φέρνει μια σειρά από περικοπές σε επιδόματα. Έχουμε 320 εκ. περικοπές σε επιδόματα πολυτέκνων, τριτέκνων, αναπήρων. Μιλάμε για ορυμαγδό! Έχουμε περικοπές σε 140 χιλ. συνταξιούχους τους ΕΚΑΣ. Έχουμε μείωση του επιδόματος θέρμανσης. Πριν 3-4 χρόνια, που ήμασταν στην κυβέρνηση, θυμούμαι την ιστορία με τα παιδιά στο ατυχές συμβάν με το μαγκάλι που έχασαν τη ζωή τους και τον θόρυβο που γινόταν τότε για “κυβερνήτες-δολοφόνους”, γιατί είχαμε επίδομα θέρμανσης 200 εκ. ευρώ. Ήλθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το περιέκοψε στα 100 εκ., και εφέτος δίνει 47 εκ. Αν ήταν “δολοφόνοι” αυτοί που έδιναν 200 εκ., αυτοί που δίνουν σήμερα 47 τι είναι;»

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσαλαβουτά στη λάσπη» με Καμμένο

Ο κ. Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «Πού ‘σαι νιότη που ‘λέγες πως θα γινόμουν άλλος! Δεν είναι αυτός ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά με αυτόν τον πολιτικό λόγο ζήτησε τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Από την 13η σύνταξη έχουμε φθάσει στις περικοπές δύο συντάξεων, έχουμε μειώσεις αφορολόγητου, έχουμε έναν ορυμαγδό μέτρων. Ο ελληνικός λαός δεν επέλεξε αυτό. Τουλάχιστον, δεν ήταν αυτή η ατζέντα η πολιτική, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήλθε στις εκλογές. Βλέπουμε μια προπαγάνδα αποπροσανατολισμού. Από την μία σκανδαλολογία και από την άλλη δήθεν παροχές και μια κοινωνία φτωχοποιημένη. Ποιο είναι το όραμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεσαία τάξη των 7.500 ευρώ της κ. Φωτίου, που θα ζει με συσσίτια και επιδόματα;».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε τέλος ότι «καταρρέει και το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Η άσπιλη και αμόλυντη αριστερά τσαλαβουτάει πια στη λάσπη υπερασπιζόμενη τον κ. Καμμένο, τον υπουργό άμυνας που συνομιλεί με ισοβίτες, που παίζει σε καζίνο στο Λονδίνο, τον υπουργό με τα ερωτήματα και τις βαριές σκιές στα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας. Νομίζω ότι πιά έχει αποκαλυφθεί σε όλο του το εύρος».

 

Αδικείται η Ντόρα

Σχετικά με την απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να μην συμπεριλάβει σε κυβέρνηση που θα ηγηθεί μέλος της οικογενείας του, ο κ. Χαρακόπουλος την χαρακτήρισε «αναμφίβολα επώδυνη για τον ίδιο» τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι μια σκληρή -και εγώ θα έλεγα και άδικη- απόφαση. Η κουβέντα περί οικογενειοκρατίας είναι πολύ μεγάλη και έχει δύο όψεις. Αναμφίβολα αυτοί που είναι από τζάκια έχουν ένα αβαντάζ όταν πολιτεύονται. Αλλά δεν είναι όλοι αχθοφόροι ενός ονόματος. Υπάρχουν και άξια στελέχη. Εγώ πιστεύω ότι αδικείται η Ντόρα Μπακογιάννη από αυτήν την απόφαση.  Είναι ένα στέλεχος που έχει μεγάλη εμπειρία, γνώσεις και πιστεύω δυνατότητα να προσφέρει».