- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Ο Καμμένος αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης

«Επί 17 ημέρες ο πρωθυπουργός κρύβεται, σιωπά, δεν έχει λάβει θέση. Φαίνεται ότι ο κυβερνητικός του εταίρος αναδεικνύεται σε αδύναμο κρίκο, βαρίδι για την κυβέρνηση. Υπάρχουν μείζονα ερωτηματικά στα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να έλθει στη Βουλή για να απολογηθεί για τον κυβερνητικό του εταίρο, καλώς να έλθει. Τον αναμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ιδιαίτερη προσμονή τη Δευτέρα». Τα παραπάνω τόνισει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία (σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).

Ο κ. Χαρακόπουλος για το θέμα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, εξέφρασε την ελπίδα η συζήτηση στη Βουλή «να μην είναι μια ακόμη συζήτηση που θα πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, να αποφύγει ο πρωθυπουργός να μιλήσει για την ταμπακέρα και να αναμοχλεύει άλλες υποθέσεις του παρελθόντος για τη δημιουργία εντυπώσεων».

 

Οι «ευαίσθητοι» μείωσαν το επίδομα θέρμανσης!

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η κατάσταση που βιώνουμε με αυτήν την κυβέρνηση είναι πολλή δυσάρεστη. Κατατέθηκε κι ένας προϋπολογισμός ο οποίος φέρνει νέες περικοπές και νέες μειώσεις σε μια σειρά από Έλληνες πολίτες. Έχουμε περικοπές με τα νέα μισθολόγια, έχουμε κατάργηση του ΕΚΑΣ για 140 χιλιάδες δικαιούχους. Έχουμε μείωση για δεύτερη φορά του επιδόματος θέρμανσης. Επί των ημερών μας δίναμε επίδομα θέρμανσης 200 εκ ευρώ. Πέρυσι μειώθηκε στα 100 εκ. και εφέτος στα 47 εκ. Είχαμε εκείνο το ατυχέστατο γεγονός που πέθαναν τα παιδιά από αναθυμιάσεις από μαγκάλι. Και είχαν γεμίσει με πηχυαίους τίτλους τα ΜΜΕ για δολοφόνους, για φονιάδες κυβερνήτες. Και περιττεύει να πούμε ότι η τότε αντιπολίτευση είχε βγει στα κεραμίδια, έκανε τον εισαγγελέα, τον κήνσορα. Σήμερα που είναι όλοι αυτοί και η κοινωνική τους ευαισθησία; Αν ήταν δολοφόνοι αυτοί που έδιναν 200 εκ. ευρώ επίδομα θέρμανσης, πόσο ευαίσθητοι είναι αυτοί που δίνουν 47 εκ. για να βγάλουν έναν σκληρό χειμώνα, σε μια πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών;

Με αυτήν την πολιτική οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση. Εάν θεωρείται μεσαία τάξη τα 18.000 ευρώ του κ. Τσακαλώτου ή τα 7.500 της κας Φωτίου, μιλάμε για απόλυτη φτωχοποίηση. Αυτό είναι το όραμά τους; Τα επιδόματα, τα συσσίτια: Πραγματικά αδυνατώ να περιγράψω αυτήν την κατάσταση την οποία βιώνουμε. Με αυτή την ατζέντα κέρδισαν εκλογές, με αυτήν την ατζέντα προσήλθαν στον ελληνικό λαό; Έχουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες είναι δυσβάστακτες. Και θα έχουμε το παράδοξο κάποια εκατομμύρια πολιτών, μεταξύ αυτών πρόσφυγες, μετανάστες, που φιλοξενούνται στην χώρα, οι οποίοι χωρίς να καταβάλουν κανένα ευρώ τυγχάνουν ασφαλιστικής κάλυψης και κινδυνεύουν ασφαλισμένοι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και θα βρεθούν ξεκρέμαστοι».

 

Αντί για 13η σύνταξή κόβουν το 2019 δύο συντάξεις!

O κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε επίσης «μακάρι να τα καταφέρουμε και να βγούμε χωρίς να χρειάζονται προληπτικές, πιστωτικές γραμμές, άλλο πρόγραμμα, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει προσυπογράψει τέταρτο μνημόνιο. Όταν για το 2019 και το 2020 έχει υπογράψει περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, ουσιαστικά έχει ναρκοθετήσει το μέλλον της επόμενης κυβέρνησης. Το 2019, αυτοί που έταζαν 13η σύνταξη, θα κόψουν άλλες δύο συντάξεις. Και το 2020 θα έχουμε μείον ένα μισθό με τη μείωση του αφορολόγητου».