Μάξιμος: Με Κυριάκο Μητσοτάκη ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού!


Tags |

«Δεσμευόμαστε να καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τις φυλακές Γ΄ Τύπου, υψίστης ασφαλείας, και να βάλουμε κλωβούς σε όλες τις φυλακές. Πρέπει να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα αυτά της ανομίας». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην εισήγησή του στο 6ο Προσυνέδριο Της ΝΔ “Για την Καθημερινότητα και την Ασφάλεια”.

Ο κ. Χαρακόπουλος, παρουσία και του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό του θεσσαλικού κάμπου, στα Βούναινα. Η Λάρισα, όπως ξέρετε, φημίζεται εκτός των άλλων για τη ζέστη της το καλοκαίρι. Συνηθίζαμε, λοιπόν, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, να κοιμόμαστε το βράδυ έξω, στις βεράντες των σπιτιών. Πριν λίγους μήνες τη τοπική μας κοινωνία συγκλόνισε ένα άγριο έγκλημα, που απασχόλησε το πανελλήνιο, η δολοφονία για λίγα ευρώ, μιας ηλικιωμένης 91χρονης, της κυρά Σοφίας, αφού υπέστη μαρτύριο βασανισμών τη νύχτα. Το έγκλημα δεν έχει διαλευκανθεί».

 

Από το παράθυρο του υπουργείου…

Και συνέχισε λέγοντας ότι «το Προσυνέδριό γίνεται σε μια περιοχή με έντονη εγκληματικότητα και ανασφάλεια των πολιτών, που μου είναι γνώριμη. Έμεινα μετά το στρατό, σχεδόν για πέντε χρόνια, μέχρι το 1999, εδώ πιο πάνω στην οδό Μακεδονίας. Ένα δρόμο πριν την Ηπείρου, όπου, πριν λίγα χρόνια, έγινε η αποτρόπαια δολοφονία με τρόπαιο μια βιντεοκάμερα, του πατέρα που κατέβηκε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Ξαναβρέθηκα στην περιοχή ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς η έδρα του υπουργείου είναι στην Αχαρνών, στην πλατεία Βάθη. Από το παράθυρο του υπουργείου τους πρώτους μήνες έβλεπα χρήστες και διακινητές ναρκωτικών, πορνεία αλλοδαπών, παρεμπόριο, παραβατικότητα κάθε μορφής. Θυμούμαι ότι υπήρχε απροθυμία των συνεργατών μου, ιδιαίτερα των γυναικών, να εργάζονται στην απογευματινή βάρδια γιατί πολλές φορές φεύγαμε αργά το βράδυ και φοβόντουσαν, ένοιωθαν ανασφάλεια, να διασχίσουν τους δρόμους μέχρι την Ομόνοια για να πάρουν το μετρό. Έρχονταν δικοί τους να τους πάρουν ή καλούσαν ταξί στην είσοδο του υπουργείου. Είκοσι δύο μήνες αργότερα, όταν έφευγα από το υπουργείο, η κατάσταση, χάρις στην πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και την υλοποίησή της από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε αισθητά βελτιωθεί».

 

Τα fake News του κ. Τσίπρα

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση έχει δραματικά επιδεινωθεί. Όσο κι αν ο πρωθυπουργός επιχειρεί -με χρήση ακόμη και fake news από το βήμα της βουλής- να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα στην οποία άλλωστε ζει η κυβέρνησή του, η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%. Η αλήθεια είναι ότι από το 2014 στο 2016 έχουν αυξηθεί κατά 67,5%. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%. Η αλήθεια είναι ότι αυξήθηκαν κατά 25,5%. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%. Η αλήθεια είναι ότι είναι αυξημένες κατά 5% το 2015 και 2,5% το 2016. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά 32,3%. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά 18,4% το 2015 και κατά 3,5% το 2016».

 

Με κυβέρνηση ΝΔ θα μπει τέλος στις νησίδες ανομίας

Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «χρειάζεται πολιτική βούληση για όλα αυτά τα ζητήματα. Η αστυνομία διαθέτει την επάρκεια, τον επαγγελματισμό για να κάνει καλά τη δουλειά της. Και το βλέπουμε με τις μεγάλες επιτυχίες που φέρνει εις πέρας. Αρκεί να λυθούν τα χέρια της. Για να λυθούν τα χέρια της, λοιπόν, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Αυτή την αλλαγή πολιτικής δεσμεύεται και επαγγέλλονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα υπάρχουν άβατα και νησίδες ανομίας. Ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς υποσημειώσεις. Είναι βασική υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κράτους δικαίου να παρέχει αυτό το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».