Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Όταν η τέχνη συναντά την ανθρωπιά


Tags |

Οι The Playroles” είναι μια παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο με μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, όχι μόνο ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις, αλλά συγγράφοντας οι ίδιοι τα έργα που ανεβάζουν!
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι ένα κίνημα συνειδητοποιημένων πολιτών, που αποφάσισαν να δράσουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, και με τις εκατοντάδες δράσεις τους να προσφέρουν θετικό έργο στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας, αλλά και σε όλη την κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον…
Αυτές οι δύο ονειροπόλες και ρομαντικές ομάδες, που όμως τα όνειρά τους παλεύουν να τα κάνουν πράξη, «συναντήθηκαν» μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του διαδικτύου, και συναποφάσισαν να συνεργαστούν για καλό σκοπό!

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν το ανέβασμα της Σμυρναίικης Κωμωδίας «Του Κορδελιού η χάρη» που συνδυάζει το κωμικό με το συγκινησιακό στοιχείο, καθώς η πλοκή εξελίσσεται με φόντο την Μικρασιατική Καταστροφή…
Σκοπός αυτής της παράστασης, πέρα από την προσφορά 2 ωρών γέλιου από καρδιάς, αλλά και δακρύων συγκίνησης στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας, ήταν και η συγκέντρωση τροφίμων για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες! Αντί εισιτηρίου λοιπόν, οι θεατές που γέμισαν την αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου το περασμένο Σάββατο, πρόσφεραν ότι τρόφιμα μπορούσε ο καθένας, σε αντάλλαγμα της ψυχικής και πνευματικής τροφής που τους πρόσφεραν οι συντελεστές της παράστασης!
Αυτή άλλωστε είναι και η πραγματική αποτίμηση της αξίας της τέχνης: Όχι σε χυδαίες χρηματικές μονάδες, αλλά σε «μονάδες» έμπρακτης αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο!
Η ανταλλαγή ήταν δίκαιη. Η αγάπη του κόσμου ήταν τεράστια και ξεχείλισε τα καλάθια του Δωρητηρίου Τροφίμων! Και η υπέροχη παράσταση όμως, τους αντάμειψε, καθώς στη σκηνή ξεχείλισε το πάθος των ερασιτεχνών (εραστών της τέχνης) ηθοποιών, που με το ταλέντο και την αγάπη τους για το θέατρο, διασκέδασαν τους θεατές, τους έκαναν να γελάσουν με την καρδιά τους, αλλά και τους συγκίνησαν με τις θύμισες από τη Μεγάλη Καταστροφή…
Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε και τη σημαντική βοήθεια που είχαμε για την υλοποίηση αυτής της παράστασης από τον Δήμο Λαρισαίων και ιδιαίτερα από την υπεύθυνη του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, κα Δ. Αράπκουλε και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Π. Καμάρη.
Με τους “The playroles” (την Ανθή Δήμου, την Κική Αδάμ, την Μαργαρίτα Λαφαζανίδου, τον  Πασχάλη Αδάμ, τον Δημήτρη Πεχλιβανίδη, την Κατερίνα Μαστορίδου, την Μαρία Βασιλείμη, τον Γιάννη Λαφαζανίδη, τον Γιάννη Αντωνιάδη και την Κική Αντωνιάδου) η συμπάθεια που αναπτύχθηκε λόγω των κοινών σκοπών μας ήταν αμοιβαία, και δώσαμε την αμοιβαία υπόσχεση ότι θα ξανασυνεργαστούμε σύντομα και στο μέλλον!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους πολίτες της Λάρισας που ανταποκρίθηκαν και σ’ αυτό το κάλεσμά μας, και στήριξαν τόσο μαζικά τη δράση μας!