Κέλλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιεί τα νοικοκυριά


Tags |

Ως μία «απόφαση αίσχος» χαρακτήρισε την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού, στο  δολοφόνο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA και στο δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «ο Κουφοντίνας, ένας αμετανόητος τρομοκράτης που σκότωσε 11 αθώους ανθρώπους,  πήρε 48ωρη άδεια κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου. Ο κ. Κοντονής που πριν ένα μήνα “ωρυόταν” κατά της απόφασης για την μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, ξαφνικά δεν βρήκε να πει τίποτα γι’ αυτή την απόφαση και αυτό λέει πολλά…»

«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ»

Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε την οικονομική κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «η εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό, τι αφορά τις επενδύσεις, είναι τραγελαφική. Μια σειρά επενδύσεων αναβάλλονται ή ακυρώνονται, καθώς οι κυβερνητικές παλινωδίες δεν έχουν τέλος. Κανείς δεν τους εμπιστεύεται, ούτε και τους παίρνει στα σοβαρά. Η οικονομία χειροτερεύει διαρκώς. Όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί από την Κυβέρνηση, αναθεωρούνται προς το χειρότερο. Η μείωση της ανεργίας είναι πλασματική καθώς έχει αντιστραφεί ο δείκτης της πλήρους με την μερική απασχόληση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έταζε 13η σύνταξη και τώρα με τις μειώσεις που έχει επιβάλλει, ουσιαστικά έχει καταργήσει και τη 12η και την 11η και τη 10η.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που φτωχοποιεί τα νοικοκυριά, με τη μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε», τόνισε ο κ. Κέλλας και συνέχισε: «Το μόνο καλό της σημερινής Κυβέρνησης είναι η πλήρης απομυθοποίηση της “Αριστεράς” και του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματός της.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε προαναγγείλει μια σειρά μέτρων, που θα τονώσουν την αγορά και θα αλλάξουν άρδην το οικονομικό κλίμα. Όπως και το 2012, που είχαμε παραλάβει μια οικονομία σε ύφεση – 7% και μέσα σε δυο χρόνια την παραδώσαμε με οριακή ανάπτυξη, έτσι και τώρα θα προχωρήσουμε σε αλλαγή του μείγματος πολιτικής, που θα βασίζεται στην μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ

Για την εμπλοκή της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη στην υπόθεση με τις υπεράκτιες εταιρείες ανέφερε:

«Η ιστορία με την υπόθεση της κυρίας Μητσοτάκη είναι γνωστή εδώ και καιρό, όλα τα στοιχεία έχουν βγει στο φως και είναι ξεκάθαρα. Η αναμόχλευση των γεγονότων γίνεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Καλό θα είναι όμως οι κυβερνώντες να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να μας πουν, για τα 5 εκ δολάρια που έχει ο Υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ, για τα χρήματα του κ. Τσακαλώτου στην Αγγλία, για την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αυγή που συμμετέχει σε offshore χωρίς να ξέρουμε ποιοι βρίσκονται από πίσω ή και για το ξεχασμένο εκατομμύριο του κ. Σταθάκη.»

 «ΠΛΗΓΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΛ»

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς για την κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ, σημείωσε ότι «αποτελεί πλήγμα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση».

«Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υφυπουργό», συνέχισε ο κ. Κέλλας «και επέμεινα να μην κλείσει τουλάχιστον φέτος κανένα τμήμα, όμως βλέπω ότι προκρίνονται άλλες λύσεις. Τουλάχιστον να υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές των Φαρσάλων για την μεταφορά τους, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και ανέδειξε τις έντονες αντιδράσεις αγροτικών περιοχών του νομού Λάρισας για τη νέα προκήρυξη του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης, ο κ. Κέλλας επανέλαβε το αίτημα να γίνει άμεση τροποποίηση των κριτηρίων ώστε να μη μείνουν εκτός οι συγκεκριμένες περιοχές.