Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά


Tags |

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μην κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε καμία εργατική-λαϊκή οικογένεια, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό, λόγω του ότι η ανεργία και η φτώχεια έχει φωλιάσει σε κάθε εργατικό-λαϊκό νοικοκυριό, εξ’ αιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Επίσης, να μειωθούν κατά 30% τα τιμολόγια των εργατικών-λαικών νοικοκυριών και κατά 50% των ανέργων. Να μεταφερθούν αυτά τα βάρη στους επιχειρηματικούς ομίλους που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια και έχουν τεράστια κέρδη.

Τα ακριβά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι συνέπεια της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές και θα μπορούσε να είχε διασφαλιστεί πολύ φθηνή ενέργεια για τα λαϊκά στρώματα και τους επαγγελματίες, όμως βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς εκτεταμένης ενεργειακής φτώχειας όπου πλήττει πάρα πολλά εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, να μην μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας για εργατική εξουσία και οικονομία, για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλες οι σύχγρονες ανάγκες μας.