- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η βία και η ανασφάλεια εξαπλώνονται ανησυχητικά!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδεύοντας τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης με αφορμή την καταδρομική επίθεση ομάδας γνωστών-αγνώστων εναντίον του.

Για την εν γένει έξαρση της εγκληματικότητας, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης από ομάδα κουκουλοφόρων και κρανοφόρων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε στόχο τις ζωές των αστυνομικών που βρίσκονταν εν υπηρεσία. Και αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο. Η σκανδαλώδης ανοχή που επιδεικνύει το, υποτιθέμενο, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις διάφορες ομάδες τραμπούκων, και οι εντολές που αφοπλίζουν ουσιαστικά τα αστυνομικά όργανα, έχει κυριολεκτικά αποθρασύνει τους γνωστούς-αγνώστους. Όλοι διαπιστώνουμε ότι η βία και η ανασφάλεια εξαπλώνονται ανησυχητικά και σε γειτονιές πέρα από το “άβατο του Εξαρχιστάν”.

Τα επεισόδια με δράστες τις κάθε είδους “συλλογικότητες”, κατά τον κ. Τόσκα, έχουν καταστεί, δυστυχώς, μια καθημερινότητα. Ο προστατευόμενος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, “Ρουβίκωνας”, ανέλαβε και το ρόλο του αυτόκλητου δικαστή εναντίον ιατρού κρατικού νοσοκομείου. Και αυτά την επαύριον του άνανδρου ξυλοδαρμού των ευέλπιδων στο κέντρο της Αθήνας, οι δράστες του οποίου παραμένουν ασύλληπτοι.

Η κυβέρνηση ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι έχουμε φθάσει στο σημείο μηδέν, ας βγάλει τις ιδεοληπτικές της παρωπίδες κι ας αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν το κάνει άμεσα, πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα συμβούν ακόμη πιο δυσάρεστα γεγονότα. Και τότε θα είναι αργά!

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ασφάλεια του πολίτη είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να εγγυάται. Αυτό το δικαίωμα δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι θα το αποκαταστήσουμε».