- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργασίες στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Απόστολο Μπέμπη, επισκέφθηκε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο οδικό δίκτυο του ανατολικού τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 1.745.000,00 € και είναι τα εξής:

  1. «Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου (ΕΟ8) από θεομηνία»  προϋπολογισμού 460.000,00€ στο οποίο οι εργασίες διεξάγονται στην Επαρχιακή Οδό (Από Αγιά – Αγιοκαμπο – Κόκκινο Νερό – Στόμιο – Ομόλιο εως τη διασταύρωση με ΠΑΘΕ) εντός των τοπικών διαμερισμάτων Μελιβοίας, Σκήτης και Καρίτσας. Οι αποκαταστάσεις αφορούν την αντιμετώπιση ζημιών που είχαν προκληθεί από έντονες βροχοπτώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016 εξαιτίας των οποίων η περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Στα έργα αποκατάστασης περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης με οπλισμένο σκυρόδεμα ή με συρματοκιβώτια, κατασκευή επενδεδυμμένων τάφρων καθώς και ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων ειδικά σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται ασφαλτικές εργασίες και εργασίες οδοστρωσίας σε σημεία που το οδόστρωμα εμφάνισε καθιζήσεις, σήμανση επικίνδυνων θέσεων, αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.

 

  1. «Συντήρηση Οδικού Δικτύου ανατολικού τομέα της ΠΕ Λάρισας» προϋπολογισμού 800.000,00€ κατά το οποίο πραγματοποιούνται επεμβάσεις σε θέσεις καίριας σημασίας με εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων και υποδομών λόγω φυσιολογική φθοράς καθώς και βελτίωση της σήμανσης του οδικού δικτύου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων Απόστολος Μπέμπης σημείωσε τα εξής : “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τις υπηρεσίες της και τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την περιοχή του ανατολικού τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Με τα έργα αυτά αντιμετωπίζονται και επιλύονται σημαντικά προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων που προκλήθηκαν από δυσμενείς και έκτακτες καιρικές συνθήκες αλλά πραγματοποιούνται και οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου. Βελτιώνεται με τον τρόπο αυτό η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων αλλά και η προσβασιμότητα των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της.”

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην επίσκεψη στα έργα συμμετείχαν επίσης οι μηχανικοί Στέλιος Δημότσιος – Μηχανολόγος μηχανικός και Χρήστος Αντωνίου – Πολιτικός μηχανικός.