- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδική δράση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Η δράση φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως και τις 22 Οκτωβρίου 2017, φέρει τον τίτλο «Πνοές Ανέμων» και εστιάζει το ενδιαφέρον της στο κοσμογονικό στοιχείο του αέρα, το οποίο συνιστά βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας αλλά και δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Συνδέθηκε στην αρχαιότητα με τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο, τη λατρεία και την καθημερινή ζωή και επηρέασε τις τέχνες και τις λαϊκές παραδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η ΕΦΑ Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο

ΠΝΟΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

‘Γιατί είμαι αγέρας που περνά…’

Η Πνοή του Αιόλου φυσά πάνω από τα στάχυα του κάμπου, φουντώνει τη φωτιά, σπρώχνει τα πλοία και μας μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου θα συναντήσουμε φτερωτές μορφές και δαιμονικά όντα της φαντασίας των ανθρώπων, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00, με την παράσταση «Χίμαιρες» της ομάδας χορού OFF ART σε σκηνοθεσία, χορογραφία και μουσική επιμέλεια της Ρούλας Καραφέρη.

Χορεύουν: Ρούλα Πίκουλα, Κατερίνα Χονδρού, Ρούλα Καραφέρη

Video: Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Ζωντανή μουσική : Anna Boehmig (Γαλλικό κόρνο)

Κοστούμια : Fab Jonkers

 

Θα προηγηθεί η παρουσίαση από τη Νέλλα Γκόλαντα του έργου της “Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών με αναφορά στα Θεσσαλικά Τοπία”, το οποίο εκτίθεται στο Διαχρονικό Μουσείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Τοπίου.

 

Είσοδος ελεύθερη