Χρ. Κέλλας: κ. Τσίπρα απαντήστε στους Θεσσαλούς πολίτες


Tags |

Με αφορμή την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περιμένω από τον κ. Πρωθυπουργό, κατά τη αυριανή του ομιλία στη Λάρισα να εξηγήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας, πως από τους χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης που υποσχόταν, καταλήξαμε στον “διωγμό” της επιχειρηματικότητας και την κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων στην αγορά.

Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στον αγροτικό κόσμο, πως από την “αγροτική άνοιξη” που του υποσχόταν, τον οδηγεί στην εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Να καταστήσει σαφές με ποιον τρόπο θα λύσει το υδατικό πρόβλημα που απειλεί με ερήμωση τον Θεσσαλικό κάμπο, μετά τις παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών, αναφορικά με την μεταφορά νερού από τον Αχελώο.

Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στις αγωνίες των εκπαιδευτικών, που βλέπουν τα σχολεία με ελλείψεις, την επαγγελματική εκπαίδευση  στο “έλεος του Θεού” και την τριτοβάθμια εκπαίδευση να γυρίζει στη δεκαετία του ’80 επαναφέροντας το “άσυλο της ανομίας”.

Να απαντήσει σε μαθητές και γονείς, που βλέπουν τον “περιβόητο” σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για το σχολείο του αύριο, συνδεδεμένου με την κοινωνία και τις ανάγκες της αγοράς, να αλλάζει  κάθε φορά που αλλάζει ο Υπουργός Παιδείας…

Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους συνταξιούχους, πως από την 13η σύνταξη που υποσχόταν, εν τέλει θα βρεθούν με 9 συντάξεις ετησίως.

Να εξηγήσει στις χήρες, γιατί χάνουν τις συντάξεις που δικαιούνται και οδηγεί τις οικογένειές τους στην ανέχεια.

Στους απόρους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί καταργείται το ΕΚΑΣ.

Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, να απευθυνθεί στους νέους και να τους απαντήσει, πως από τον κατώτερο μισθό των 751 ευρώ που υποσχόταν, τελικά δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ.

Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί φτάσαμε στη διάλυση των Νοσοκομείων της χώρας και στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

Μα πάνω απ’ όλα περιμένω από τον κ. Τσίπρα να πει ξεκάθαρα στους πολίτες της Θεσσαλίας, ποιο είναι το σχέδιο του – εάν αυτό υπάρχει – για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και πως θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία μετά τον Αύγουστο του 2018.

Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Πρωθυπουργός να μην χρησιμοποιήσει για μια ακόμη φορά τη γλώσσα του ψέματος, μια γλώσσα, ταυτόσημη πλέον, με την πολιτική του ύπαρξη.

Περιθώρια για άλλες αυταπάτες… δεν υπάρχουν.