Ανακοινώθηκαν οι διαδρομές του 6ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου


Tags |

Ο ΝΔ Όλυμπος  και τα μαγικά παράλια του Ν. Λάρισας είναι οι φετινοί απόλυτοι προορισμοί για το  αυθεντικό και εντυπωσιακό  6ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου  2017  ,που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 , καταρρίπτοντας κάθε φορά ρεκόρ συμμετοχών  και διοργανώνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το μεγάλο αυτό γεγονός.

Οι εκκινήσεις της 1ης και της 2ης μέρας (7 και 8 Οκτ. 2017) του περίφημου αυτού Ράλι , που έχει θέσει σε εγρήγορση όλες τις λέσχες Κλασσικών Αυτοκινήτων θα γίνουν από τo  κέντρο της  Λάρισας (Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα-ΔΩΛ) , το Σάββατο 7/10 στις 11.00 π.μ.  ,ενώ ο μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνει στην Αγιά Λάρισας (Κυριακή 8/10 -ώρα 13.00 μ.μ. ) , αφού προηγηθούν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα, με ειδικές διαδρομές και υψηλή αδρεναλίνη στον Όλυμπο και στα πανέμορφα παράλια του Ν. Λάρισας .

Ο μυθικός Όλυμπος,  τα παράλια του Ν. Λάρισας και η Αγιά οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος το Ράλι επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, τα πανέμορφα χωριά του Ν.Δ. Ολύμπου του Δήμου Ελασσόνας και Δήμου Τεμπών ,ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται ο ΝΔ Όλυμπος και,  για πρώτη φορά ,οι θερινοί μαγικοί προορισμοί των παραλίων του Ν. Λάρισας του Δήμου Αγιάς, με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  που στηρίζουν την τοπική της οικονομία. Ήδη έχουν καταγραφεί οι διαδρομές από την αρμόδια τεχνική επιτροπή και σύντομα  θα ανακοινωθούν οι τελικές διαδρομές του περίφημου Ράλι.

Η  διαδρομή του φετινού Ράλι  Ολύμπου είναι  η παρακάτω:

Σάββατο -7 Οκτωβρίου 2017  και ώρα 11.00 π.μ. -1η μέρα αγώνα:

Λάρισα (εκκίνηση) ,Γιάννουλη, Τύρναβος, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση,  Ελασσόνα (κεντρική  ανασυγκρότηση) ,Μ. Ελευθεροχώρι, Ιππικός Όμιλος Ολύμπου -Πύθιο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Καλλιπεύκη , Γόννοι, Μακρυχώρι, Λάρισα (τερματισμός 1ης μέρας).

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017και ώρα 10.30 π.μ. – 2η μέρα αγώνα:

Λάρισα( εκκίνηση), Συκούριο, Πουρνάρι, Ελάτεια, Ευαγγελισμός,  Κοιλάδα Τεμπών, Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλλιουριά, Βελίκα, Αγιόκαμπος, Σκήτη , Αγιά (Τερματισμός-Τελετή απονομών -Οικοδεσπότης ο Δήμος Αγιάς).

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και έξι (6) χρόνια , που έχει υιοθετήσει τον θεσμό,  διοργανώνεται από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη ), από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών  Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”  (Ελασσόνα -Θεσσαλία),με  την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ  ,του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) .

Το φετινό Ράλι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου ανθρώπου του μηχανοκίνητου αθλητισμού  στην Ελλάδα  και προέδρου του ΑΟΘ ,επί 40 χρόνια, Αντώνη Παρταλιού ,που χάθηκε πρόσφατα.

 

Ένας θεσμός  διαφήμιση για την Ελλάδα

 Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό και το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που θεσμοθετήθηκε το  2012 από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,τη ΛΕΚΑΜ, τη ΛΕΚΟΒ και τον ΣΚΑΛ ,έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια το περίφημο Ράλι Ολύμπου ,επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς  ,όπως το ΝΔ Όλυμπο,  την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα,  τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Βόλο, το Πήλιο , τη Δεσκάτη , εκατοντάδες  χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές  μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα και απήχηση.

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 ,το μεγάλο  ραντεβού στη Λάρισα για το  αυθεντικό 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

Για όλους τους παραπάνω λόγους , ο Οκτώβριος (Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτ. 2017 ) αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των απαιτητικών πληρωμάτων για τη συμμετοχή  τους στο 6ο  Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο και που φέτος προβλέπεται να μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον των πραγματικών φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε έναν θεσμό που στηρίχτηκε αμέσως από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και από πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας και της Δυτ. Μακεδονίας .

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ.(Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας)  .

ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσάλιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr

Δίκτυο  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”:κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944 , skriapask@gmail.com

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Νικ.  Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος):Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος ,Τηλέφ. 6972-922266, E-Mail:  lekov@lekov.gr,

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,   www.diktioelassonas.gr

 

Για τους Διοργανωτές Φορείς

 

              ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ               ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΙΟΣ