- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επισημάνσεις του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Λάρισας

Ζούμε σε μια πόλη που διαχρονικά έχει παράδοση στον αθλητισμό, με πολλές διακρίσεις. Διαχρονικά από όλες τις δημοτικές παρατάξεις έχουν γίνει προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση , πολλές φορές όμως δεν υπήρχε η βούληση , το ενδιαφέρον άλλα και    η ‘’ πυγμή ‘’ που θα έδινε μια άλλη δυναμική στα  τοπικά αθλητικά δρώμενα .

Βασική επιδίωξη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Λάρισας αποτέλεσε και διαρκώς παραμένει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η σχέση του αθλητισμού με την ποιότητα ζωής είναι τόσο άμεση, ώστε το επίπεδο αθλητικής ανάπτυξης μιας κοινωνίας έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται και ως δείκτης του γενικότερου πολιτισμικού επιπέδου της. Η αναβάθμιση επομένως, της αθλητικής ζωής του Δήμου μας, αποτελεί βασικό μέσο για την άνοδο της ποιότητας ζωής που εμείς φιλοδοξούμε.

Μέσα από τον Αξιακο μας κώδικα και στον Αθλητισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρούμε ότι οι βασικοί πυλώνες  του αθλητικού σχεδιασμού  στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού αποβλέπουν:

  1. στην λειτουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού,
  2. στην υποστήριξη του σχολικού αθλητισμού,
  3. στις σχέσεις του φορέα με τους αθλητικούς συλλόγους,

4.στη διαχείριση, βελτίωση και δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων,

  1. στην οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων

Ως υπεύθυνη και δημιουργική δύναμη στην έναρξη της 3ης «αθλητικής χρονιάς αυτής της δημοτικής θητείας θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής  :

  1. Αποτελούσε δική μας προεκλογική δέσμευση και πρόταση, την οποία φέραμε ως πρόταση προς το Δημοτικό συμβούλιο «η δημιουργία της Δημοτικής Διαπαραταξιακης επιτροπής στον Αθλητισμό» Χαιρετίζουμε ,  ως θετική ενέργεια   , για τη νυν Δημοτική Αρχή που  απεδέχθη την πρότασή μας και θεσμοθέτησε και λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό την επιτροπή αυτή.  Σκοπός της δημιουργίας της επιτροπής ήταν να συνθέτει απόψεις και προτάσεις από όλες τις παρατάξεις για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη , την σωστή οργάνωση και διαχείριση των αθλητικών αναγκών τη πόλης μας.

Θεωρούμε δεδομένη τη συνέχιση της και τη φετινή χρονιά , έχοντας προτάσεις από πλευράς μας για τη βελτίωση της λειτουργίας της και πιστεύοντας ακράδαντα  ότι αυτό το εγχείρημα,  έχει να δώσει πολλά περισσότερα  στη κοινωνία της Λάρισας .

 

  1. Στα πλαίσια της βελτίωσης των συνθηκών τη άθλησης και άσκησης των παιδιών μας στα σχολικά γυμναστήρια πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει και περαιτέρω προσπάθεια σύγκλισης απόψεων και λύση των αναγκών , στα εξής ζητήματα που έχουμε καταθέσει ως προτάσεις 3 χρόνια τώρα και έχουν γίνει κάποια βήματα:

 

–  άμεση αποκατάσταση ζημιών ( παράθυρα , φώτα κ.α.)

– βελτίωση παρκέ ( ήδη δρομολογούνται  από τη νυν δημοτική αρχή αντικατάσταση παλιών με νέα  παρκέ σε κάποια σχολικά γυμναστήρια , κάτι που η Νέα Λάρισα χαιρετίζει ) ,

– λύση για τη θέρμανση σε ειδικά πολύ κρύες περιόδους του χειμώνα , κάτι που ακόμη δεν έχει επιλυθεί με ποιον τρόπο θα μπορέσει να εφαρμοστεί

Το πλέον σημαντικό είναι πως, πρέπει τα χρήματα που δίνουν τα Αθλητικά Ερασιτεχνικά Σωματεία προς το Δήμο να αξιοποιούνται ΜΟΝΟ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ στη βελτίωση και αναβάθμιση των Αθλητικών υποδομών του Δήμου και των Σχολείων (και να μην κατευθύνονται σε άλλες ανάγκες). Ζητάμε σ’ αυτό διαφάνεια και ετήσιο απολογισμό.

Έτσι ζητήσαμε και επιτύχαμε να μην έχει , η κοινωνική πολιτική  του Δήμου σήμερα , δηλ. οι μειωμένες εισφορές – ενοίκιο προς την Σχολική Επιτροπή του Δήμου ένα πρόσκαιρο και  ευκαιριακό και χαρακτήρα,  αλλά να εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου  και να αξιολογηθεί  τότε !

       Τέλος , πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από τη σύνθεση απόψεων και τη σύγκλιση τους θα μπορέσουμε ως κοινωνία να εφαρμόσουμε τους νόμους , να αναδείξουμε τις ιδέες μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μα και κυρίως να κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη ….

Για τη Νέα Λάρισα

Δαμάντος ΚωνσταΝτίνος                      Γκουράβας Βασίλειος

Δημοτικός σύμβουλος                                     Μπαζακης Κωνσταντίνος

Επικεφαλής Νέας Λάρισας                              ΣυντονιστέςΤομέα                                                                                       Αθλητισμού Νέας  Λάρισας