- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Ευχές στα πρωτάκια και τις μαμάδες!

«Καλή αρχή -και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός- στα πρωτάκια αλλά και τις οικογένειές τους και ιδιαίτερα τις μαμάδες που, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αυτές είναι κατά κανόνα επιφορτισμένες με το διάβασμα και την επιμέλεια των παιδιών». Με αυτή την ευχή ξεκίνησε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση του Συλλόγου Τρίτεκνων Λάρισας για τα πρωτάκια από τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Γκόβαρη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε «στην αξία της δημόσιας εκπαίδευσης, η οποία παρά τις αδυναμίες της δεν πρέπει να λησμονούμε -ιδιαίτερα όσοι ξεκινήσαμε από χαμηλά- ότι είναι εργαλείο κοινωνικής κινητικότητας. Η δημόσια εκπαίδευση δίνει ευκαιρίες σε παιδιά φτωχών οικογενειών, σε παιδιά ανεξαρτήτως αφετηρίας, για μια καλύτερη ζωή».

 

Το δημογραφικό…

Ο Θεσσαλός πολιτικός, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς για χρόνια υποτιμήθηκε το δημογραφικό πρόβλημα. Έτσι φτάσαμε σήμερα η Ελλάδα να είναι αν όχι η πιο γηρασμένη χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, σίγουρα από τις πιο γερασμένες. Το δημογραφικό, που θα συζητήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, έχει δραματικές επιπτώσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Δυστυχώς,  η υλοποίηση των προτάσεων του πορίσματος του 1993, με εξαίρεση τα μέτρα που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, που ανάσχεσαν προσωρινά τον κατήφορο, δεν είχε συνέχεια. Θέλω να πιστεύω ότι παρά την κρίση θα καταλήξουμε σε προτάσεις που θα υιοθετηθούν και κυρίως θα υλοποιηθούν με συνέπεια.

Πραγματικά συγχαρητήρια για την εκδήλωση και κυρίως για την προσήλωσή σας στο θεσμό της οικογένειας! Σε μια εποχή που πολλοί διστάζουν να κάνουν οικογένεια και όσοι το αποτολμούν αρκούνται σε ένα παιδί, εσείς μας δίνεται τη χαρά να καλωσορίζουμε σήμερα τα τρίτα παιδιά σας στο σχολείο. Καλή αρχή και καλή πρόοδο στη ζωή τους. Καλή δύναμη στις οικογένειές σας!»

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κλήθηκε να επιδώσει στα πρωτάκια τη σχολική σάκα που τους προσέφερε ο Σύλλογος Τρίτεκνων.