Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στη Λάρισα


Tags |

Συναγερμός στις Λέσχες Κλασσικών Αυτοκινήτων  για τη συμμετοχή πληρωμάτων  στο αυθεντικό και εντυπωσιακό  6ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου  2017  ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017  και διοργανώνεται από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών  Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”  (Ελασσόνα -Θεσσαλία) και την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη ) ,με  την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ  ,του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ράλι -θεσμός για τη Θεσσαλία τελεί μόνιμα υπό την Αιγίδα της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας και φέτος τελεί και υπό την αιγίδα και του Δήμου Αγιάς , που αγκάλισε αμέσως το μεγάλο αυτό γεγονός.

Οι εκκινήσεις της 1ης και της 2ης μέρας (7 και 8 Οκτ. 2017)του περίφημου αυτού Ράλι και  φέτος θα γίνουν από τη Λάρισα ,ενώ ο μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνει στην Αγιά Λάρισας, αφού προηγηθούν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα και ειδικές διαδρομές στον Όλυμπο και στα παράλια του Ν. Λάρισας .

Ο μυθικός Όλυμπος,  τα παράλια του Ν. Λάρισας και η Αγιά οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος το Ράλι επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, τα πανέμορφα χωριά του Ν.Δ. Ολύμπου του Δήμου Ελασσόνας και Δήμου Τεμπών ,ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται οι θερινοί μαγικοί προορισμοί των παραλίων του Ν. Λάρισας του Δήμου Αγιάς, με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  που στηρίζουν την τοπική της οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως μεγάλος αθλητικός ,πολιτιστικός ,αλλά και έντονης τουριστικής προβολής θεσμός  για τη Θεσσαλία  ,συγκεντρώνοντας  ,κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων  Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

Xαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών  , την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων της Θεσσαλίας ,που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός ,που τελεί υπό την έγκριση της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

 

Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα

 Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα ,έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς  ,όπως το ΝΔ Όλυμπο,  την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα,  τα Μετέωρα, την Καρδίτσα,τη Λίμνη Πλαστήρα, το Βόλο, το Πήλιο , τη Δεσκάτη , δεκάδες χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές  μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Τον  Οκτώβριο ,το μεγάλο  ραντεβού για το  αυθεντικό 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2017

Για όλους τους παραπάνω λόγους , ο Οκτώβριος (Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτ. 2017 ) αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των απαιτητικών πληρωμάτων για τη συμμετοχή  τους στο 6ο  Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο και που φέτος προβλέπεται να μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον των πραγματικών φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ.(Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας)  .

ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσάλιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr

Δίκτυο  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”:κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944 , skriapask@gmail.com

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Νικ.  Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος):Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος ,Τηλέφ. 6972-922266, E-Mail:  lekov@lekov.gr,

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.diktioelassonas.gr

 

 

Για τους Διοργανωτές Φορείς

 

              ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ               ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΙΟΣ