- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τον δήμαρχο Τεμπών επισκέφθηκαν τα χορευτικά της Μολδαβίας και Βουλγαρίας

Χθες βράδυ στο Συκούριο και συγκεκριμένα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών κο Κώστα Κολλάτου με τα μέλη  των χορευτικών συγκροτημάτων από την Μολδαβία και την Βουλγαρία. Τα μέλη  επισκέφθηκαν  τον Δήμαρχο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στα πλαίσια  της συμμετοχής  τους στην “2η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη”.
Ο δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος  τους καλωσόρισε στο Δ.Τεμπών και στην δημοτική κοινότητα Συκουρίου. Στη δήλωση του ο Δήμαρχος ανάφερα οτι η δράση αυτη του Δήμου αποσκοπεί στην ενθάρρυνση  της συνεργασίας μεταξύ των λαών. Δήλωσε επίσης οτι επιθυμία ολων μας ειναι οι βαθύτερες  σχέσεις  αλληλεγγύης  μεταξύ των λαών  οπως και αμέριστος ειναι ο σεβασμός μας για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Ευχήθηκε καλη επιτυχία για την εκδήλωση οπως και για τις επόμενες εμφανίσεις τους που θα πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημέρες. Ο Δήμαρχος εξέφρασε  τις ευχαριστίες του και σε ολους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συνάντηση των χορευτικών συγκροτηματων.
Αξιζει να σημειωθει οτι την διοργανωση της ” 2ης Χορευτικής Συνύπαρξης Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική γη” ανελαβαν οι Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ ”Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ”, Μ.Σ Γλαύκης, Π.Σ Πυργετού, Μ.Ε.Σ Συκουρίου και Ε.Σ Χαλκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος,οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης ,Κώστας Νταφούλης ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος ,το μέλος του τοπικού κα Μίνα Ζαμπέκα καθως το ΔΣ και τα μέλη του μορφωτικού Συλλόγου Συκουρίου.Στο τελος της συναντησης εγινε και η ανταλλαγη αναμνηστικών  δώρων.