- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας

Στα πλαίσια της συντήρησης του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει την διαγράμμιση κεντρικών οδικών αξόνων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Πραγματοποιούνται αρχικά εργασίες διαγράμμισης σε οδικές αρτηρίες με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως η επαρχιακή οδός Λάρισας-Καρδίτσας, Λάρισας-Τρικάλων, Λάρισας-Φαρσάλων, Λάρισας-Αγιάς, Αγιάς –Αγιοκάμπου και Αγιοκάμπου -Στομίου στο παραλιακό οδικό δίκτυο καθώς και σε άλλα σημεία.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων κ. Απόστολο Μπέμπη, επισκέφθηκε το δρόμο Λάρισας-Συκουρίου στον οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης-διαγράμμισης από το Τμήμα Μηχανικού Εξοπλισμού της ΠΕ Λάρισας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας με ειδικά μηχανήματα μετά την προμήθεια χρώματος που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων, περίπου στο 1/5 του κόστους μιας εξωτερικής ανάθεσης. Η διαγράμμιση (λευκού χρώματος) γίνεται ανά λωρίδα κατεύθυνσης στον άξονα της οδού αλλά και στην οριογραμμή  με το ανάλογο πλάτος.

Με μεγάλη προσοχή και βαρύτητα στην ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των οδηγών, ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η διαγράμμιση στο οδικό τμήμα Λάρισας – Συκουρίου – Σπηλιάς και οι εργασίες θα συνεχιστούν σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της Λάρισας με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.