- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Όνειρα θερινής νυκτός – Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Παρά τις προσδοκίες του Μαξίμου, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από ατέρμονες και καταστροφικές καθυστερήσεις, δεν έφερε την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Οι ενέσεις αισιοδοξίας που χορηγήθηκαν σε μεγάλες ποσότητες στην κοινή γνώμη, μέσω των φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ούτε έπαιξε ρόλο, όπως ήλπιζαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι ινστρούχτορες, η θερινή ραστώνη. Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά κυρίως για την ελληνική κοινωνία, οι πληγές στην οικονομία, λόγω της ασυνάρτητης και τυχοδιωκτικής τακτικής που ακολούθησε η παρέα που πήρε την εξουσία το ‘15, είναι τόσο μεγάλες, που δεν κρύβονται από τις κενές περιεχομένου θριαμβολογίες. Οι φόροι τρέχουν και περισφίγγουν επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το τραίνο της ανάπτυξης έχει μείνει στάσιμο, και τροφοδοτείται μόνον από την τουριστική έκρηξη, που κι αυτή οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Κοντά σ’ αυτά σκάνε το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: οι αποκαλύψεις του Γιάνη, από το «τσίρκο» του α’ εξαμήνου του ‘15, όταν το μέλλον της χώρας παιζόταν στα ζάρια, μεταξύ Καράκας και Μόσχας∙ η όζουσα υπόθεση των επαφών του Καμένου με ισοβίτη, την οποία επιδιώκουν να κουκουλώσουν όπως όπως. Εξ ου και οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, που στόχο έχουν την τρομοκράτησή της.

Το πολιτικό περιβάλλον, ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για τον κ. Τσίπρα και η πολυαναμενόμενη αναστροφή του κλίματος αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός. Κάπου εκεί, λοιπόν, ελήφθη η απόφαση για την «επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα», την στοχοποίηση, δηλαδή, συμβόλων και θεσμών. Προφανώς, πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας, μια κλωτσιά της μπάλας στην εξέδρα, ώστε έστω και αρνητικά να αλλάξει η βαριά ατζέντα. Τουλάχιστον, όπως ευελπιστούν οι σχεδιαστές του Μαξίμου, θα υπάρξει συσπείρωση του αριστερού ακροατηρίου, το οποίο απογοητεύθηκε σφόδρα από την πολιτική της κυβέρνησης.

Κανείς δεν τρέφει, πλέον, ψευδαισθήσεις ότι ο σκοπός των κυβερνώντων, πίσω από τα παχιά λόγια, είναι μόνον η παραμονή στην εξουσία, και γι’ αυτό δίνουν γη και ύδωρ στην τρόικα, ακόμη και έγγραφες υποσχέσεις για το μέλλον.

Έτσι, όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, οι «σύντροφοι» το γύρισαν στο κλέφτικο. Κτυπούν σημαία, αριστεία, θρησκευτικό συναίσθημα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο αναβαπτίζονται στο αριστερό ακροατήριο. Ωστόσο, είναι αβέβαιο ότι αυτή η κίνηση θα τους προσπορίσει κέρδη. Αντιθέτως, επειδή οι απόψεις που προσπαθούν να επιβάλουν είναι τραγικά μειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία, θα αποξενωθούν από μεγάλες ομάδες του πληθυσμού που τους εμπιστεύθηκαν λόγω του αντιμνημονιακού τους μένους και των λαϊκίστικων ψευδών τους. Η υπόθεση της «σημαίας» είναι βέβαιο ότι θα τους φέρει ακόμη εγγύτερα στην έξοδο από την εξουσία.

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.