- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δωρεά βιβλίων στις βιβλιοθήκες του Γενικού και Παν/κού Νοσοκομείου

Μία ξεχωριστή δωρεά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου εκ μέρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα προς τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας. Συνολικά 288 βιβλία εικαστικού ενδιαφέροντος, εκδόσεις και κατάλογοι εκθέσεων της Πινακοθήκης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης θα βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοθηκών του Κουτλιμπάνειου & Τριανταφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στη δωρεά περιλαμβάνονται ακόμη 28 παιδικά puzzles που απεικονίζουν έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα και 200 φάκελοι εκπαιδευτικού υλικού από τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα της Πινακοθήκης, για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού. Η δωρεά αυτή εντάσσεται στην στρατηγική για την διάδοση του πολιτιστικού και κοινωνικού ρόλου της Πινακοθήκης, η οποία προχώρησε πρόσφατα και σε δωρεά πλήθους τίτλων της στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες των Σχολών Καλών Τεχνών στην Ελλάδα.

Την Πινακοθήκη εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, η οποία δήλωσε ότι «το πνεύμα της δωρεάς δεν είναι μόνον η διάχυση του έργου της Πινακοθήκης, αλλά και η ουσιαστική στήριξη εκ μέρους μας του χώρου της Υγείας και των ασθενών με έναν εναλλακτικό τρόπο». Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Λ. και του Γ.Ν.Λ. κ. Παναγιώτης Νάνος, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Απόστολο Καλογιάννη αναφέρθηκε σε «μια ξεχωριστή χειρονομία με την οποία τροφοδοτείται η δημιουργική συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων και της Πινακοθήκης». «Άλλωστε η μέχρι τώρα άριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής με την διοίκηση των Νοσοκομείων είναι η έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Δήμου για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Προπάντων είναι η έμπρακτη απόδειξη υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε με την δεντροφύτευση, ακολούθησε η συμμετοχή στον ΚοιΣΠΕ και έπεται η συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο έκθεση με αφίσες από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης θα φιλοξενηθεί στον χώρο «Εστία Πολιτισμού» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η παρουσίαση της έκθεσης φιλοδοξεί να συνδράμει στο θεραπευτικό έργο που επιτελείται στο νοσοκομείο. Άλλωστε, η επαφή με την τέχνη μπορεί να συμβάλει θετικά στη διαδικασία ανάρρωσης των ασθενών και να χρησιμοποιηθεί ώστε να δημιουργούνται συνθήκες οι οποίες ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν τους ασθενείς.