- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Αναβιώνετε τις ημέρες του λαϊκισμού και του ρουσφετιού!

«Το νομοσχέδιο που συζητούμε, αλλά και τα όσα είπε προ ολίγο ο κ. υπουργός, είναι χαρακτηριστικά για την κατανόηση της βασικής φιλοσοφίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρόκειται για την αναβίωση των ημερών του λαϊκισμού, του κρατισμού, του ρουσφετιού, της προχειρότητας που γιγαντώθηκαν την δεκαετία του 1980 και δημιούργησαν τελικώς τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «όπως φαίνεται αυτές οι παθογένειες συνεχίζουν να υφίστανται και υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τις υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια αρνούμενες να διδαχθούν από τα παθήματα του παρελθόντος και αποστρέφουν την κεφαλή από την τραγική κατάληξη που διαφαίνεται ενώπιων όλων μας αν συνεχιστεί αυτό το φάλτσο τροπάρι».

 

ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ…

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «από τη μία, έχουμε μια πρωτοφανή φορομπηχτική πολιτική που ισοπεδώνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, εξουθενώνει οικονομικά και ψυχολογικά τους επαγγελματίες, τους αγρότες και κάθε εργαζόμενο που με τον ιδρώτα του προσώπου του προσπαθεί να σταθεί όρθιος μέσα στην κρίση, αλλά και τους συνταξιούχους που έχουν γονατίσει. Από την άλλη, έρχεται σήμερα, η Κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που κάνει διάφορα μπαλώματα -όχι μεγάλα, αλλά μικρά μπαλώματα, κατά τον κ. υπουργό- ουσιαστικά εξυπηρέτηση διαφόρων αιτημάτων, τα περισσότερα χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κυρίως, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών».

Και παρέθεσε ως παράδειγμα την απόφαση της Κυβέρνησης να επαναπροσλάβει δημοσιογράφους για δημοτικά ραδιόφωνα που δεν λειτουργούν, αλλά και πρώην εργαζόμενους σε κοινωφελείς επιχειρήσεων, που θα ξαναλειτουργήσουν, ανεξαρτήτως, εάν έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις. Και ο Θεσσαλός πολιτικός επεσήμανε ότι «παρά τα όσα υποστηρίζει η Κυβέρνηση, το αποτέλεσμα θα είναι, όπως και τις προηγούμενες φορές, δηλαδή, να κληθούν οι ίδιοι οι δημότες μέσω των τελών να πληρώσουν, τη “γαλαντομία” και την έλλειψη σχεδιασμού των κυβερνώντων» καθώς «όπως φαίνεται για την Κυβέρνηση, λεφτά υπάρχουν».

Για την ίδρυση νέας Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ό,τι θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τους ανθρώπους που πραγματικά δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια.  Όμως, επ’ ουδενί, δεν θα πρέπει η νέα Γραμματεία να γίνει εργοστάσιο μαζικής απόδοσης ιθαγένειας, για σκοπούς αλλότριους από αυτούς που αποδίδεται η ιθαγένεια. Και θα είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε το θέμα».

 

ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ ΝΕΚΡΩΝ

Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι τον εξέπληξε το άρθρο για την αποτέφρωση των νεκρών, καθώς εκεί «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον εαυτό του. Στην συγκεκριμένη διάταξη, όλες οι ιδεοληπτικές σας αναστολές για την ιδιωτική πρωτοβουλία “πήγαν περίπατο” και προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η καύση των νεκρών, προχωράτε σε συμμαχία με τον μισητό “ταξικό εχθρό”, δηλαδή, τις ιδιωτικές εταιρείες που θα στήσουν τα αποτεφρωτήρια.  Εύχομαι, κ. υπουργέ, αυτή η ρήξη με την ιδεολογία σας, να μην μείνει μόνο στους τεθνεώτες, αλλά να επεκταθεί και στους ζώντες, πριν και αυτοί εγκαταλείψουν “τον μάταιο τούτο κόσμο”, από τις πολιτικές σας».