- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Λίφτινγκ στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου: «Καθαρισμός – κοπή και διαμόρφωση τάφρου οδικού δικτυού Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 170.000,00 € (με ΦΠΑ). με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Χρήσιμο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, το χαρακτήρισε ο Κ. Αγοραστός και σημείωσε την καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών.

Με το έργο αυτό, προβλέπεται να καθαριστεί και να κοπεί όποιο φυσικό εμπόδιο έχει αναπτυχθεί, η τοποθετηθεί , σε ερείσματα και σε τάφρους, εκατέρωθεν αλλά και σε νησίδες του οδικού δικτύου της Π. Ε. Λάρισας. Αναλυτικά προβλέπεται να γίνουν εργασίες όπως :

– καθαρισμός ερεισμάτων από οποιαδήποτε φερτά υλικά (επιχώματα) , κοπή χόρτων , κλαδιών , θάμνων , απομάκρυνση  κατεστραμμένων πινακίδων κάθετης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας με ταυτόχρονη αντικατάσταση αυτών .

– καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά , οποιασδήποτε μορφής και απομάκρυνση αυτών,  ιδιαίτερα όταν είναι κοντά σε τεχνικά, για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Εφόσον διαπιστωθούν καταστροφές κατά την διαδικασία των εργασιών, στα ερείσματα και στους τάφρους, θα γίνει αποκατάσταση με ασφαλτικό σκυρόδεμα η με οπλισμένο σκυρόδεμα για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Οι θέσεις που θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες αφορούν όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π. Ε. Λάρισας και η επιλογή – υπόδειξη των περιοχών που θα εκτελεστούν, θα γίνεται αυστηρά από την αρμόδια Υπηρεσία, η οποία είναι και υπεύθυνη για την συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο Προϊστάμενος κ. Χρηστός Καραμπούζης και ο ανάδοχος κ. Καθάριος.