- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Χρ. Κέλλας: Καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στερούν ρευστό από την αγορά

Σημαντικές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση επενδυτικών δράσεων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 επισημαίνονται σε ερώτηση που συνυπογράφει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με πρώτο υπογράφοντα τον αν. Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτή Ν. Κορινθίας, κ. Χρίστο Δήμα και αποδέκτη τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Οι ερωτώντες βουλευτές εστιάζουν στο γεγονός ότι “ενώ η χώρα έχει εξασφαλισμένους κοινοτικούς πόρους, τα κεφάλαια που έχουν διοχετευτεί στην αγορά είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και αδυναμία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας”.

Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από την έκδοση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Οδηγός Επιχειρηματικότητας, Χρηματοδοτικά Εργαλεία – ΕΣΠΑ», μόνο για το α’ εξάμηνο του 2017 είχαν αρχικά προγραμματιστεί 23 δράσεις, εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί μόλις οι δύο.

Δυστυχώς όμως, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι καθυστερήσεις στην αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Ενδεικτικά:

 

 

 

 

 

Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων παραπάνω δράσεων, αλλά και για την τύχη των 21 δράσεων του “Οδηγού επιχειρηματικότητας” που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.