- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Χρ. Κέλλας: Στριμωγμένοι πολιτικά παίζουν ξανά με τις Πανελλήνιες


Σε μικροκομματικά κίνητρα, που έχουν ως στόχο να διαφύγει η Κυβέρνηση από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, – καθώς εκτός από την οικονομική της  αποτυχία, είναι στριμωγμένη απ’ όλες τις πλευρές και για την υπόθεση Καμμένου -, αποδίδει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, τη νέα αναταραχή που προκαλούν στο χώρο της Παιδείας, οι διαρκώς αντικρουόμενες και μεταβαλλόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της κατάργησης ή μη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε ακόμη, τις συνεχείς επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στη δικαιοσύνη, αλλά και τον διορισμό της κ. Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών και του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη:

Οι επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στη δικαιοσύνη με ταυτόχρονη κάλυψη από τον κ. Τσίπρα, δείχνουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός μίας δημοκρατικής χώρας ενταγμένης στην Ε.Ε. να σχολιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να τις αποκαλεί θεσμικά εμπόδια.

Υπάρχει διάκριση εξουσιών σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Εάν δεν αφήσουν τίποτε όρθιο, ούτε τη δικαιοσύνη, δε μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο.

Για το διορισμό της κ. Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο:

Κάθε σχόλιο είναι περιττό.

Είναι πρωτοφανές η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός να γίνεται υπάλληλος του Πρωθυπουργού. Δεν μπορεί να γίνεται προϊσταμένη στο γραφείο του πρωθυπουργού έστω και αμισθί, διότι η λέξη «προϊσταμένη» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι βαθμός δημόσιας διοίκησης.

Για τις νέες δηλώσεις Γαβρόγλου για το θέμα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Η Ν.Δ. είναι υπέρ της συναίνεσης και του διαλόγου και στα θέματα που αφορούν την Παιδεία.

Της ιδίας άποψης “ισχυρίζεται” ότι είναι και ο υπουργός, αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει έλθει τίποτε με συναίνεση.

Νομοθετεί με υπουργικές αποφάσεις και τροπολογίες.

Πριν από δύο μήνες, ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Γαβρόγλου είπε «δεν ξέρω εάν, πότε και πώς θα εφαρμοστεί». Έρχεται προχθές ο – τοποθετημένος από τον κ. Γαβρόγλου – πρόεδρος του ΙΕΠ ο κ. Κουζέλης και ανακοινώνει ότι δεν καταργούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υπάρχει τρόπος να καταργηθούν.

Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει η μελάνη των δημοσιογράφων και σήμερα ο κ. Γαβρόγλου διαψεύδει εκ νέου τον υφιστάμενό του.

Το απίθανο βέβαια είναι πως ο κ. Γαβρόγλου όπως προείπα, είχε διαψεύσει και τον πρωθυπουργό προ μηνών!

Εξαγγέλλουν κατάργηση των πανελλαδικών και είσοδο όλων των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που τα πανεπιστήμια δεν έχουν τη δυνατότητα, την υποδομή, τα μέσα και τους πόρους για να υποδεχθούν όλο αυτό τον όγκο των φοιτητών.

Για το εάν πρέπει να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ:

Όλοι συμφωνούμε, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, πως οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα όποια μειονεκτήματά τους, είναι αντικειμενικές και αδιάβλητες. Δε θα είχε κανείς αντίρρηση να τις αντικαταστήσει με οποιοδήποτε άλλο σύστημα υπό μία βασική προϋπόθεση: Ότι θα πρόκειται για ένα νέο σύστημα εξίσου αντικειμενικό και αδιάβλητο.

Θα πρέπει να έχουμε ένα σύγχρονο ανοιχτό πανεπιστήμιο που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής;

Ένα αυτόνομο πανεπιστήμιο;

Ένα πανεπιστήμιο κοντά στην κοινωνία;

Θα πρέπει τα πανεπιστήμιά μας να έχουν μεταπτυχιακά και να είναι συνδεδεμένα με την παραγωγή, εξασφαλίζοντας την επαγγελματική αποκατάσταση;

Το σχέδιο νόμου του κ. Γαβρόγλου που είδε το φως της δημοσιότητας, κάνει ακριβώς το αντίθετο και επιπρόσθετα επαναφέρει αδιανόητα μέτρα.

Επαναφέρει το άσυλο, όταν αυτή τη στιγμή άπαντες συνομολογούν, ότι οι χώροι των πανεπιστημίων είναι κέντρα ανομίας.

Επαναφέρει τη συμμετοχή των φοιτητών στο συμβούλιο διοίκησης, δηλαδή να αποφασίζουν πάλι οι φοιτητές για τους καθηγητές τους. Αυτά τα πράγματα είναι αναχρονιστικά και δεν πιστεύω πως τα κάνει ο κ. Γαβρόγλου από ιδεοληψία…