- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Καλοκαίρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Ξεκίνησε η συνεργασία της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών θερινής περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου 2017 “Κατασκήνωση στην Πόλη”.

Με την πρώτη επίσκεψη σήμερα του Πολιτιστικού “Κράγια” δόθηκε η δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν απλές έννοιες της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και να στήσουν οι ίδιοι τη δική τους έκθεση μέσα από το βιωματικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα Τα πάντα ρεī…!.της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης 3 γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου. Επίσης μέσα από ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και ερωτήσεων τα παιδιά εξοικειώθηκαν με κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Γ.Ι.Κατσίγρα και ήρθαν σε  επαφή με τις τεχνοτροπίες της ζωγραφικής του 19ου και 20ου αιώνα μέσα από μία σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων.

Με κοινό παρανομαστή όχι μόνο την Ελληνική ζωγραφική του 19ου και 20ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη νεοελληνική τέχνη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει διάφορες εκφάνσεις της Ελληνικής ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής υιοθετώντας ενημερωμένες πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα με βιωματική προσέγγιση από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της.

Σχεδιασμός/υλοποίηση προγραμμάτων: Α.Γκούνη, Μ.Γούλα, Α.Διαμαντή, Ε.Ζανέτα, Δ. Ρασάïκου.

Τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα στα πλαίσια του προγράμματος “Κατασκήνωση στην πόλη” θα συνεχιστούν για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο.