- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Παρατείνεται η διάρκεια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης Περί Υγείας

Μετά την ευνοϊκή υποδοχή από το κοινό, η διάρκεια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης«ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου 2017. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που για το 2017 είχε τον γενικό τίτλο «Μουσεία και Αμφιλεγόμενες Ιστορίες. Τα μουσεία μιλούν για αυτά που δεν λέγονται».

Περισσότεροι από τριάντα καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα για το ανθρώπινο σώμα, την υγεία και την ίαση, εκθέτοντάς τα για πρώτη φορά το 2016 στο Ξενία Επιδαύρου, με πρωτοβουλία του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ. Με την έκθεση των παραπάνω έργων στο Διαχρονικό Μουσείο δημιουργούνται αυτόματα συνειρμοί με τη λατρεία του Ασκληπιού και το έργο του Ιπποκράτη, που άσκησαν μεγάλη επίδραση στη Θεσσαλία.

Διοργανωτές φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαριάς Νόσου, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και ο Δήμος Λαρισαίων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Κώστας Ανανίδας, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αλέξης Βερούκας, Μάριος Βουτσινάς, Γαβριήλ Παρασκευή, Γκόνου Ειρήνη, Γρηγορίου Μαρία, Γεωργία Δαμοπούλου, Δικαία Δεσποτάκη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Σταυρούλα Καζιάλε, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Κυριακή Κουνιάρη, Έλενα Κυρκιλή, Μαρία Κώτσου, Αφροδίτη Λιτή, Παναγιώτης Μαρίνης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Κυριακή Μαυρογεώργη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπρέντας, Δανάη Νικολαΐδη – Κωτσάκη, Βάνα Ξένου, Χριστίνα Παπαγεωργίου, Πασάντας Παναγιώτης, Δήμητρα Σιλιαλή, Ελένη Σούμη, Χρήστος Στεργιόπουλος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Γιώργος Χουλιαράς.

Ομαδική συμμετοχή φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. από το εργαστήριο γυψοτεχνίας& χαλκοχυτικής του Μάρκου Γεωργιλάκη: Όλγα Βλάσση, Πηνελόπη Μερκούρη, Αντρέα Τσούροβιτς, Άννα Τζώρτζη, Αθανασία Τσάτσου, Δάφνη Φικιώρη.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού.

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Περιφερειακός Τρικάλων, Μεζούρλο

Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 8.00π.μ. έως 20.00 μ.μ.

Ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό: Τρίτη 11 και 18 Ιουλίου, ώρα 11 π.μ.

τηλ. 2413 508242