Στο ΠΕΠ δράσεις της Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής


Tags |

Εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020 με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού η χρηματοδότηση των δράσεων «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2017-2018», συνολικού προϋπολογισμού 3,54 εκ. €, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Οι δράσεις αφορούν στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών για το σχολικό έτος 2017 – 2018, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως 31 Ιουλίου 2018.

Σκοπός των δράσεων είναι η αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας. Τα ωφελούμενα άτομα αναμένεται να ανέλθουν σε 1.300.

Δικαιούχος των δράσεων είναι η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης η οποία και θα τις υλοποιήσει σύμφωνα με την  Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 18 Μαίου 2017. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΤΑΑ έχει εκδώσει ήδη την Πρόσκλησή της για την υλοποίηση της πράξης και προχωρά τις διαδικασίες για την τοποθέτηση παιδιών στις δομές.

Οι σχετικές Αποφάσεις Ένταξης με τα συνημμένα έγγραφά τους είναι αναρτημένες στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ