Στο πλευρό των συμβασιούχων ο Δήμος Λαρισαίων


Tags |

Την ξεκάθαρη στάση του υπέρ των συμβασιούχων και των κινητοποιήσεων τους για συνέχιση της εργασίας τους στους Δήμους μέχρι το τέλος του 2017, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις γνωστές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ναρκοθετούν την διαχείριση της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαρισαίων,  ενώ αναφέρθηκε και στην σχετική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του για στήριξη των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων με ευρύτατη πλειοψηφία κατέληξε σε ένα ψήφισμα με το οποίο τάσσεται υπέρ μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας στους ΟΤΑ,  ζητά την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων μέχρι τις 31/12/2017 και την παράλληλη δρομολόγηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ότι σε περίπτωση που υπάρξουν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των εργαζομένων, ο Δήμος δεν θα εναντιωθεί στις δικαστικές αίθουσες. Τονίζεται επίσης, ότι  μετά από πρόταση του κ. Καλογιάννη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία να μην λειτουργήσει ο Δήμος Λαρισαίων την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι 230 περίπου συμβασιούχοι που εργάζονται στην Καθαριότητα του Δήμου Λαρισαίων, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τονίζοντας ότι ο Δήμος της Λάρισας, αξιοποίησε την κυβερνητική πρωτοβουλία για ανανέωση των συμβάσεων, γιατί πρόκειται για προσωπικό που έχει ανάγκη ο Δήμος αλλά και γιατί υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για τη πληρωμή τους. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες για τη μη νομική θωράκιση της πολιτικής πρωτοβουλίας της. Συμπλήρωσε ότι με τη βοήθεια των  συγκεκριμένων εργαζομένων, έχει ομαλοποιηθεί η καθαριότητα στην πόλη με την λειτουργία της υπηρεσίας σε όλες τις βάρδιες, με τη λειτουργία πλυντηρίων κάδων αλλά και με τη παρουσία οδοκαθαριστών στο κέντρο και τις συνοικίες.

«Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε υπάρχουν προοπτικές κατάρρευσης της καθαριότητας, ανοίγοντας παράλληλα ο δρόμος σε όσους ορέγονται την ιδιωτικοποίησή της. Εμείς έχουν ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης τομέων δραστηριοτήτων των ΟΤΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η όποια νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να συζητηθεί σε βάθος στη Βουλή, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν καθαρή θέση.

Σε ότι αφορά στους όγκους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ο κ. Καλογιάννης ζήτησε τη συνδρομή και τη στήριξη των πολιτών, τονίζοντας ότι το πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών θα αυξάνει μέρα με την ημέρα, λόγω και των θερμοκρασιών.  Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση οι πολίτες ας κρατούν όσο μπορούν τα απορρίμματά τους στις βεράντες τους.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας Καθαριότητας, κάνει αποκομιδή από τα Νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, ενώ προσωπικό ασφαλείας εργάζεται για τον καθαρισμό και την πλύση των περιοχών που διεξάγονται λαϊκές αγορές.

 

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο  κ. Καλογιάννης,   συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, βρέθηκε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, στους οποίους εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.