- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η αστυνομία μπορεί αλλά απέναντι έχει συνιστώσες & νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα για “άβατο”στο Μενίδι με εξέπληξαν δυσάρεστα. Διότι ο κ. Τόσκας είναι 2,5 χρόνια υπουργός. Δεν μπορεί να μένει σε διαπιστώσεις. Ένας υπουργός οφείλει αφού έχει κάνει τις διαπιστώσεις να έχει προχωρήσει σε ενέργειες, να έχει βάλει στόχους, να έχει επιχειρησιακά προγράμματα, να κάνει διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται και να κάνει κι έναν απολογισμό δράσης, προκειμένου να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Κι αυτό δεν είναι κριτική μόνον από την αντιπολίτευση, το ακούσαμε από χείλη σοβαρών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ευρωβουλευτής, ο κ.Χρυσόγονος». Τα παραπάνω δήλωσε οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον ΒΗΜΑ FMκαι στον δημοσιογράφο κ. Διονύση Νασιόπουλο.

Ο κ. Χαρακόπουλος συμπλήρωσε ότι «όταν οι δυνάμεις ΟΠΚΕ δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι και φυλάσσουν υπουργικές κατοικίες στα Εξάρχεια, είναι σε στατικούς στόχους, ενώ δεν είναι αυτή δουλειά τους, όταν η ομάδα ΔΕΛΤΑ έχει διαλυθεί, όταν οι δυνάμεις της ΔΙΑΣ έχουν αποδυναμωθεί, όταν δεν υπάρχουν πιαπεριπολίες που λειτουργούν αποτρεπτικά στη μετάβαση ναρκομανών για να πάρουν τις δόσεις τους, σε όλες αυτές τις παραβατικές ενέργειες που γίνονται στην περιοχή, όταν δεν υπάρχουν μεικτά κλιμάκια δυνάμεων Ασφάλειας και Τάξης, σε όλη αυτήν την περιοχή θα ανθίσουν όλα τα ‘‘μπουμπούκια’’».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η αστυνομία διαθέτει ικανότατα στελέχη και αξιωματικούς και άνδρες και γυναίκες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά. Χρειάζονται μέσα, χρειάζονται στήριξη και, δυστυχώς, πολλές φορές, νοιώθουν πως αυτά δεν τα διαθέτουν. Γιατί; Γιατί όποτε γίνεται μια προσπάθεια, θα βγουν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, θα βγει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια οπισθοχώρηση, μια αναδίπλωση στην όποια προσπάθεια ξεκινά να γίνει από την ΕΛΑΣ».

Για την κατάσταση στο Μενίδι ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «αν δεν υπάρχει παρουσία του κράτους τότε εμφανίζονται τα φαινόμενα αυτοδικίας. Κι αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Δεν μπορεί να δώσουμε την αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να πάρει τον νόμο στα χέρια του, γιατί τότε θα ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις».

 

Αντί γραβάτας, φέσι μέτρων…

Σχετικά με την αναμονή των αποφάσεων για την αξιολόγηση ο κ. Χαρακόπουλος ανάφερε ότι «το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, είναι γιατί προφανώς παρήλθαν οι πανηγυρικοί τόνοι που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, η διαρκής αυταπάτη. Υπάρχει μια διαρκής ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έλεγε σε πανηγυρικούς τόνους ότι θα είναι τόσο ευχάριστα τα νέα που θα φόραγε γραβάτα. Τελικά μας ήλθε φέσι με νέα μέτρα, με ψήφιση νέων προαπαιτούμενων στο νομοσχέδιο της αλιείας, για τα ψάρια.

Ελπίζω ότι θα έχουν διδαχθεί από όλη αυτή την περιπέτεια των 2,5 χρόνων ότι δεν μπορεί να κινούνται συνεχώς σε λογικές εκβιασμών. Τα στραπάτσα το ένα μετά το άλλο είναι πολλά, με τα δημοψηφίσματα, με όλες αυτές τις απειλές που είδαμε που έχουν οδηγήσει. Θα πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός, τήρηση των συμφωνηθέντων και συγκεκριμένο σχέδιο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την περιπέτεια που βρισκόμαστε 7 χρόνια τώρα».