Κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα γιατί δεν μπορεί να πληρώσει


Tags |

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με την πολιτική της «έχει πάρει εργολαβία και κόβει παροχές ρεύματος και στο Ν. Λάρισας, με εργολαβικούς – κακοπληρωμένους εργαζόμενους, χωρίς προειδοποίηση», επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λόγω ανεργίας και οικονομικής αδυναμίας. Αυτά τα περιστατικά όπως μας καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους και ανέργους, αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα:

  • Σε εργαζόμενους που βρέθηκαν άνεργοι και απλήρωτοι ή αμείβονται με ψίχουλα.
  • Σε απλήρωτους αγρότες από παραγωγή και ζημιές.
  • Σε συνταξιούχους που χάνουν έως και 2 συντάξεις το χρόνο.
  • Σε μαγαζάτορες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε την είσπραξη των απλήρωτων λογαριασμών από μεγαλοεπιχειρηματίες. Αντίθετα συζητάει μαζί τους πώς θα μειώσουν το κόστος Ενέργειας για τις επιχειρήσεις τους. Αυτούς στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα χνάρια των προηγούμενων, πιστή στο στρατηγικό στόχο της ΕΕ που ιδιωτικοποιεί την Ενέργεια με μοναδικό στόχο την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες, αυτή είναι η πηγή του προβλήματος.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, τα τελευταία χρόνια, αλλά οργάνωσε δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στη ΔΕΗ, ενάντια στα χαράτσια, για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας και για να μειωθεί η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους κατά 30% και στους άνεργους κατά 50%..

Απαιτεί να ανακληθεί η εντολή της κυβέρνησης και να μην κόβεται το ρεύμα σε καμία εργατική-λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει.