- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

 Με σύνθημα «Εσείς …χτίστε. Εμείς «δεν πληρώνουμε» η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στην Πιερία συνεχίζει τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων, με τη διοργάνωση  Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 12 μ. με πανελλαδική συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Δίου και στις 6 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς με τη συμμετοχή όλων των Επιτροπών Αγώνα.

 Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», η οποία «επιμένει να στήσει νέους σταθμούς διοδίων στις εισόδους/εξόδους του κόμβου της Λεπτοκαρυάς, με βασικό επιχείρημα τη σύμβαση, που κρατά στα χέρια της, και με την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης (το 50% των εσόδων θα επιστρέφει στο δημόσιο), προσπαθεί με κάθε τρόπο να εφαρμόσει και το τελευταίο γράμμα του νόμου. «Οι πιέσεις των τραπεζών είναι ασφυκτικές και τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν» λένε οι εκπρόσωποι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» οι οποίοι, σύμφωνα με τη δυνατότητα που τους παρέχει η σύμβαση, μπορούν να κατασκευάσουν σταθμούς διοδίων, όπου η εταιρία το κρίνει σκόπιμο, με στόχο την αύξηση των εσόδων της. Οι τράπεζες όμως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν, τόσο ο υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας, αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ασκούν ακόμη πιο ασφυκτικές πιέσεις στα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά που καλούνται να σηκώσουν το βάρος όλων αυτών των παράλογων έμμεσων φόρων» αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής και στο ίδιο ύφος συνεχίζει: «Την ώρα που οι φορείς της Πιερίας συσκέπτονταν στη Νομαρχία για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα σχέδια της εταιρίας – που αντιτίθενται στις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι δεν θα μπουν παράπλευρα διόδια πριν βελτιωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο- η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προχωρούσε στην τοποθέτηση τσιμεντένιων τοιχίων, αποκλείοντας τις εισόδους και εξόδους του κόμβου της Λεπτοκαρυάς. Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα και στις 2:30 το πρωί κατάφεραν να σταματήσουν τα μηχανήματα της εταιρίας. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι πολίτες από τον κόμβο, η εταιρία άρχισε να ξανατοποθετεί τα τσιμεντένια τοιχία. Μάλιστα πρόλαβαν μηχανήματα να σκάψουν σε δύο σημεία του οδοστρώματος».

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα φαίνεται να έδωσε ο εισαγγελέας, που κάλεσε τους δημάρχους της περιοχής και εκπροσώπους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Οι δύο πλευρές, υπό την παρουσία και του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, συμφώνησαν να ανασταλούν οι εργασίες μέχρι την επόμενη Τετάρτη, ενώ μέχρι την ημέρα αυτή, αναμένεται η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα με στόχο την ανεύρεση μεσαίας λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ν. Πιερίας.