Κέλλας σε Σπίρτζη: Κόμβος και σήμανση στο νέο άξονα για τους Δ. Αγιάς και Τεμπών


Tags |

Το θέμα “της έλλειψης συγκοινωνιακού κόμβου προς τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών του Ν. Λάρισας, αλλά και της έλλειψης σήμανσης στο τμήμα της εθνική οδού Αθηνών – Θεσ/νικης από τονΕυαγγελισμό μέχρι και τη Σκοτίνα”,φέρνει στη βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών κ Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει πως “η ολοκλήρωση του σύγχρονου και ασφαλούς οδικού άξονα δεν έγινε με τρόπο που να εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία των όμορων περιοχών”.

“Το μείζον πρόβλημα μάλιστα”, όπωςαναφέρει,“εστιάζεται στο γεγονός πως η μελέτη βάσει της οποία ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής οδού,δεν προέβλεπε πλήρη πρόσβαση από το νέο δρόμο προς μέρος των Δήμων Αγιάς και Τεμπών”.

Ο κ.Κέλλας σημειώνει πως “μετά από επικοινωνία με κατοίκους των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, που βιώνουν το πρόβλημα στην καθημερινότητά τους αλλά και σύμφωνα με την Παλλαρισαϊκή Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων της ΠΕ Λάρισας, που μιλά για βροχή ακυρώσεων σε κρατήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι, το ζήτημα της έλλειψης απαραίτητης οδοσήμανσης, – μαζί με αυτή του συγκοινωνιακού κόμβου –  δημιουργεί οδικό αποκλεισμό για τους κατοίκους της περιοχής”.

Δεδομένου μάλιστα πως τα προαναφερθέντα ζητήματα είναι προ πολλού γνωστά στο αρμόδιο Υπουργείο από παρεμβάσεις τοπικών φορέων, θέτει τα εξής ερωτήματα προςτον Υπουργό Μεταφορών:

  1. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή πλήρους κόμβου στο ύψος του Πυργετού κι αν ναι σε ποιά φάση αυτή βρίσκεται;
  2. Η μελέτη προβλέπει την άρση του οδικού αποκλεισμού για το σύνολο των περιοχών Δήμων Αγιάς και Τεμπών του νομού Λάρισας;
  3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου;
  4. Πόσο θα είναι το κόστος του και ποιός θα αναλάβει την αποπληρωμή;
  5. Σχετικά με το νευραλγικό ζήτημα των απαλλοτριώσεων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου;