Λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου


Tags |

Οι ακροατές των εσπερινών κηρυγμάτων της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από τις ενορίες τους με τελικό προορισμό την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σερρών. Εκεί μας υποδέχθηκε η σεβαστή Γερόντισσα της Μονής, Καθηγούμενη Ακυλίνα Μοναχή μαζί με τη συνοδεία της και ο εκπρόσωπος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Γαβριήλ Παλιούρας. 
Αφού τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, ακολούθησε η λιτή στον προαύλειο χώρο του Μοναστηριού, εκεί όπου ο Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος  ευχήθηκε  στην προσλαλιά του ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης, τον οποίο διδάχθηκαν οι ακροατές του λόγου του Θεού και φέτος, να γίνει ο εμπνευστής της ζωής τους, η δε ευλογημένη Κλίμακα των αρετών να αποβεί σωτήριος για την ζωή και τα έργα  όλων των πιστών ακροατών του λόγου του Θεού και των ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής.
Περαίνοντας ο Σεβασμιώτατος τον λόγο του, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Θεολόγο και τη Γερόντισσα, έκλεισε με την προτροπή να μην μείνουμε στους λόγους, αλλά να σημειώσουμε πολλές πνευματικές αναβάσεις, και μαζί με την υπόδειξη του Προφήτου να ανερχόμαστε ημέρα τη ημέρα στις πνευματικές βαθμίδες ώστε να πλησιάσουμε στο Όρος του Κυρίου και όχι μόνον, κατά το: ” Δεύτε αναβώμεν εις το όρος Κυρίου και εις τον οίκον του Θεού ημών…” Αμήν.