- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ερώτηση Χρ. Κέλλα για τις μεταθέσεις δασκάλων στη Λάρισα

Το θέμα της “μη πραγματοποίησης μεταθέσεων δασκάλων στο Ν. Λάρισας”, φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κάνει λόγο για παρέμβαση του Υπουργείου στην κείμενη νομοθεσία, καθώς “οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται με βάση τα οργανικά κενά που αποτυπώνονται στις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων κι ενώ  η πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρισας “μιλούσε” για 22 κενά δασκάλων για τη Λάρισα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία μετάθεση δασκάλου!”

«Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Νόμος ισχύει μόνο για όσα τους βρίσκουν σύμφωνους. Όπου υπάρχει διαφορά, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να τον παρακάμψουν… Η Αριστερά σε όλο της το μεγαλείο!», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται με βάση τα οργανικά κενά που αποτυπώνονται στις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων.

Η πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ήταν 22 κενά δασκάλων για την Α/θμια Εκπαίδευση Λάρισας, και παρά ταύτα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία μετάθεση δασκάλου.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

  1. Με βάση ποια διαδικασία κάνατε παρέμβαση, παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία, τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών ορίζονται από τις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης;
  2. Υπάρχει όντως απόκλιση των εκτιμήσεων – προτάσεων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και της πολιτικής ηγεσίας, ως προς τα κενά;

Αν ναι, ασφαλώς και καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτούς.