- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Αγώνας αναγνώρισης της γενοκτονίας Αρμενίων έως την τελική δικαίωση

«Ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αυτό της Γενοκτονίας 1.500.000 Αρμενίων από τους Νεότουρκους, μένει για πάνω από έναν αιώνα χωρίς τιμωρία». Τα παραπάνω τονίζει ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους.

Ο κ. Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημειώνει ακόμη τα εξής:

«Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει τα πραγματικά γεγονότα, και επιδιώκει να τα αλλοιώσει με τη “γενοκτονία της μνήμης” που ακολουθεί συστηματικά. Οι Αρμένιοι, όμως, όπως και όλοι οι Χριστιανοί της καθ’ ημάς Ανατολής, οι Έλληνες της Ιωνίας και του Πόντου και οι Ασσύριοι, εξοντώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη βάσει συγκεκριμένων αποφάσεων και ψυχρού υπολογισμού.

Οι πολιτικές αυτές, όπως και η άρνηση αποδοχής της αλήθειας από το τουρκικό κατεστημένο, είχαν και ως αποτέλεσμα η σημερινή Τουρκία να βρίσκεται στον προθάλαμο της μετατροπής της σε ένα αναχρονιστικό νεο-οθωμανικό σουλτανάτο.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, όπως και όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική του δικαίωσή. Ο φίλος αρμενικός λαός να γνωρίζει ότι ο ελληνισμός θα είναι πάντα στο πλευρό του».