- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στη Θεσσαλία

Το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία», διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την συμμετοχή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής.

Μετά από το 1ο Φεστιβάλ τον Μάιο του 2016 που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, θα ηχήσουν ήχοι της ελληνικής μας παράδοσης για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μουσικά σχήματα από την Λάρισα καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα συμμετέχουν στο όμορφο αυτό ταξίδι στη μουσική της πατρίδας μας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να φέρει στους πολίτες της Λάρισας, ηχοχρώματα και μελωδίες από διάφορες περιοχές, όπως είναι η Μακεδονία, η Θράκη,  η Ήπειρος, και η Θεσσαλία και όλοι μαζί να διασκεδάσουμε υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν και χορευτικοί σύλλογοι οι οποίοι θα χορέψουν χορούς από όλη την Ελλάδα και θα συμπαρασύρουν το κοινό της Λάρισας στο όμορφο αυτό μουσικοχορευτικό ταξίδι. Στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση κατασκευής παραδοσιακών οργάνων καθώς επίσης και παραδοσιακών φορεσιών.