- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος για Τέμπη: Από το “Δεν πληρώνω” στους… κομπασμούς!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη και τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας δρόμος στον οποίο θρηνήσαμε πάμπολλα θύματα σε τραγικά δυστυχήματα, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος, επιτέλους ολοκληρώθηκε με την παράδοση των τούνελ στα Τέμπη.

Ωστόσο, ο μετ’ εμποδίων “μαραθώνιος” της ολοκλήρωσης αυτού του δρόμου καθρεπτίζει τόσο τις παθογένειές μας ως κράτους, όσο και τις αδυναμίες μας ως λαού.

Ο οραματιστής Κωνσταντίνος Καραμανλή, που ξεκίνησε με εθνικούς πόρους, την εποχή της “ψωροκώσταινας”, τα έργα στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σίγουρα δεν φανταζόταν, όταν έβαζε τη χώρα στην τότε ΕΟΚ, πόσα ευρωπαϊκά “πακέτα” θα “καταβρόχθιζε” το εθνικό δίκτυο.

Ούτε, βεβαίως, κανείς θα ανέμενε ότι ο πρώην πρωτοστάτης του κινήματος “Δεν πληρώνω”, που ξεσήκωνε τον κόσμο κατά των διοδίων, ως νυν πρωθυπουργός θα κόμπαζε εγκαινιάζοντας, μετά φανών και λαμπάδων, τα τούνελ στα Τέμπη.

Ωστόσο, παρά τους πανηγυρισμούς και τους αυτοεπαίνους που ακούστηκαν σήμερα, τίποτε δεν θα είχε τελειώσει αν κάποιοι άλλοι προηγουμένως δεν είχαν “βάλει πλάτη” ενάντια στην γραφειοκρατία και στην μόνιμη τροχοπέδη του λαϊκισμού.

Για τον λόγο αυτό, προφανώς, ούτε ο Γιώργος Σουφλιάς, ο “πρωτομάστορας” του έργου των Τεμπών, ούτε οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά της Νέας Δημοκρατίας χρειάζονται την αναγνώριση από τον κ. Τσίπρα που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρήκε το θάρρος για να τους μνημονεύσει».