- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Liga de Fútbol… από την χριστιανική νεολαία στη Λάρισα!

Οι ανακοινώσεις έγιναν… οι προπονήσεις ξεκίνησαν… μπλουζάκια τυπώθηκαν… σακίδια στους ώμους… ο καθένας κουβάλησε και από έναν Μέσι μέσα του και ήλθε η ώρα για την έναρξη του νέου μίνι τουρνουά… τα αστέρια πολλά… οι φιλοδοξίες ισχυρές…
Στο φιλόξενο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων των εκπαιδευτηρίων Μ.Ν.Ράπτου πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Απριλίου, τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ομάδων τάξεων του Γυμνασίου των κατηχητικών της Μητροπόλεως μας, των Χριστιανικών αδελφοτήτων και των εκπαιδευτηρίων της δ. Ράπτου.
Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στα παιδιά και στους κατηχητές τους από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλαο Ράπτη και τους καθηγητές κ. Μιλτιάδη Στεργιούλη, κ. Ιωάννα Ζαρκαντζιά, κ. Αθανάσιο Νικολακούλη, κ. Ευδοξία Θεοχάρη, κ. Θεοφάνη Μυλωνά, κ. Βησσαρίωνα  Σιακαβάρα, κ. Μαρία Νατσοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν τα παιδιά για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.
Το εναρκτήριο σφύριγμα για το φετεινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς μας δόθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο. Ο Ποιμενάρχης μας βρέθηκε κοντά στη χριστιανική νεολαία και τους απηύθυνε λόγους πατρικούς τονίζοντας τους ότι η μεγαλύτερη νίκη είναι η αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των κατηχητών και των κατηχητοπαίδων στη δ. Μαίρη Ράπτου και στους καθηγητές του σχολείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεων.
Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά πήραν ένα τεύχος του περιοδικού «Ζωή του παιδιού», ενώ τα κατηχητόπουλα έλαβαν χριστιανικά βιβλία για τη δανειστική τους βιβλιοθήκη, προσφορά των εκπαιδευτηρίων.
Τα παιδιά με το ήθος και την αγωνιστικότητα τους έδωσαν το καλύτερο μήνυμα σε όλους μας για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε μετά την εκγύμναση του σώματος, να έλθει οπωσδήποτε και η εκγύμναση της ψυχής.
Και του χρόνου παιδιά…και για να μην ξεχαστώ! Νικητής, το πνεύμα της ευγενούς άμμιλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή, του κάθε ανθρώπου, του κάθε ορθοδόξου χριστιανού.
Vamos a levantar la copa…