- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στην Καρδίτσα η μεγάλη πανθεσσαλική άσκηση για τους σεισμούς

Στα πλαίσια της επιχειρησιακής αφύπνισης και απόκτησης εμπειρίας του πυροσβεστικού προσωπικού σε ατυχήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους, η υπενθύμιση υφισταμένων διαδικασιών, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, η βελτίωση του συντονισμού, της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και τέλος η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση σεισμικού φαινόμενου και η ενημέρωσή τους σε τρόπους αντίδρασης και προφύλαξης, θα διεξαχθεί              Πανθεσσαλική άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από σεισμικό φαινόμενο, με την κωδική ονομασία ”ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017” 

  Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και Ω/10:00΄ σε πραγματικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού Κέντρου Καρδίτσας με συμμετοχή όλων των Φορέων σε περιφερειακό επίπεδο.

Επικεφαλής του Διευθύνοντος Επιτελείου της άσκησης θα είναι ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Αχιλλεύς Χρ. Τζουβάρας και διεξαγωγής αυτής ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας, Πύραρχος Σωτήριος Θ. Κορέλας.