- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η Νέα Λάρισα για την έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια»

Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός μίας σημαντικής Έκθεσης για έναν σπουδαίο Έλληνα, μέσα από μία συνεργασία με το Εθνικό ιστορικό Μουσείο  βάζει τη Λάρισα και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό προσκήνιο.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα συμμετάσχει με την περιοδική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Μουσείων με την επιμέλεια της ιστορικού  τέχνης Ίρις Κρητικού και,  θα παραμείνει στη Λάρισα για έξι περίπου μήνες πριν μεταφερθεί σε πολιτιστικό ίδρυμα της Ελβετίας.

Θα υπάρξει στο διάστημα αυτό υλοποίηση παράλληλων δράσεων όπως ομιλίες, εκπαιδευτικές και άλλες επιστημονικές δράσεις.

Εμείς, κατά τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο ΔΣ πέρα από την υπερψήφισή του επαναφέραμε την πρόταση που είχαμε καταθέσει στο ΔΣ για τον Ιωάννη Καποδίστρια δύο χρόνια πριν, στις 19-5-2015.

«Θέλουμε με έμφαση να επισημάνουμε την υποβάθμιση στην πόλη μας του μεγάλου Έλληνα Πολιτικού και 1ου Κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ονοματοθεσία για τον μεγάλο αυτό Έλληνα με την Παγκόσμια εμβέλειά του στην εποχή του αλλά, και το ιστορικό του Εθνικό αποτύπωμα, οφείλουμε και πρέπει να είναι εμβληματική.

Προτείνουμε ΑΜΕΣΑ η επιτροπή ονοματοθεσίας του ΔΣ να κληθεί να δώσει την γνώμη-εισήγησή της επί αυτού και, σε συνεργασία και με το Σύλλογο Κερκυραίων της πόλης μας, το ΔΣ να αποφασίσει και να προχωρήσει στην τιμητική αυτή πράξη «εμβληματικής ονοματοθεσίας» παράλληλα και με μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο Έλληνα Κυβερνήτη».

Πιστεύουμε ότι, η έκθεση αυτή για τον σπουδαίο Έλληνα μας επαναφέρει μπροστά στο Χρέος αυτής της πόλης και του λαού της.

Και στο κατευόδιο της Έκθεσης 6 μήνες μετά, να το έχουμε εκπληρώσει ως Δημοτικό Συμβούλιο και να έχουμε δώσει το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια σε ένα σημαντικό δρόμο της πόλης μας.

 

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος               Μάριος Ξηρομερίτης

Δημοτικός σύμβουλος            Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά

Επικεφαλής ΝέαςΛάρισας     Δημοτικοί Σύμβουλοι