Μάξιμος: Ο Γιάννης Σωτηρίου υπήρξε υπόδειγμα δημοσίου ανδρός!


Tags |

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου, ιστορικού στελέχους της παράταξης στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιάννης Σωτηρίου, ανήκε στα στελέχη του Κέντρου που με την έλευσή τους στη Νέα Δημοκρατία διεύρυναν τα όρια της φιλελεύθερης παράταξης. Αντιστάθηκε στο λαϊκισμό της εποχής του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.Κόντρα στο ρεύμα,πολιτεύθηκε μεμετριοπάθεια,ήθος καιαρχές που διέκριναν όλη του τη διαδρομή στη ζωή και τα κοινά. Ανήκε σε μια γενιά πολιτικών με παιδεία και ευρυμάθεια που,δυστυχώς, όλο και περισσότερο λείπει στις μέρες μας.

Τον γνώρισα προσωπικά ένα απόγευμα,παραμονές τωνεθνικών εκλογών του 2004, όταν διάβηκε την πόρτα του γραφείου μου για να μου δηλώσει τη στήριξή του στο πρόσωπό μου. Με αιφνιδίασε ευχάριστα, γιατί δεν είναι σύνηθες κάτι τέτοιο από πρώην υποψηφίους.Και με αιφνιδίασε διπλά ότανασμένως συναίνεσε να δημοσιοποιηθεί η συνάντησή μας και η στήριξή του, επισήμως,στον Τύπο. Έκτοτε, μιλούσαμε, άλλοτε δια ζώσης και άλλοτε στο τηλέφωνο, όποτε είχε να με συμβουλεύσει για πολιτικά ζητήματα με τη διακριτικότητα και την ευγένεια που πάντα τον διέκρινε.

Πρόπερσι δυσκολευόταν να μιλήσει στο τηλέφωνο όταν τον πήρα για τα χρόνια πολλά στη γιορτή του. Και η αδυναμία αυτή, στην άλλη άκρη της γραμμής, ένιωθα ότι τον στεναχωρούσε. Τι δοκιμασία για έναν δικηγόρο που ανάλωσε τη ζωή του σε αγορεύσεις στα δικαστήρια, αλλά και για έναν πολιτικό που υπηρέτησε τα κοινά, το να τον “προδώσει” ο λόγος!

Αποχαιρετώ τον“κύριοΓιάννη” με σεβασμό στο υπόδειγμα δημοσίου ανδρός που, με τη διαδρομή του στη δικηγορία και την πολιτική, μας αφήνει. Στην οικογένεια του ευπατρίδη Λαρισαίου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια!».