- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση για τα τρέχοντα θέματα ύδρευσης και άρδευσης Δ. Κιλελέρ

Ενημερωτική συνάντηση για τα τρέχοντα θέματα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής πραγματοποιήθηκε στην ΤΚ Νέου Περιβολίου του Δήμου Κιλελέρ. Στη συνάντηση ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει διεξοδικά στους παρευρισκόμενους το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων ύδρευσης των κοινοτήτων Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων και άρδευσης της κοινότητας Νέου Περιβολίου.

Με την υλοποίηση του έργου θα κατασκευαστεί υπόγειο δίκτυο ύδρευσης από υφιστάμενη γεώτρηση του Νέου Περιβολίου η οποία θα συνδυαστεί με την κατασκευή νέου υδατόπουργου.Η άρδευση των στρεμμάτων που εξυπηρετούνταν από την παραπάνω γεώτρηση θα εξασφαλιστεί από τις άλλες δύο υφιστάμενες γεωτρήσεις  που είναι ικανές να εξυπηρετήσουν τα αρδευόμενα στρέμματα της περιοχής. Αθροιστικά το συνολικό μήκος του προς κατασκευή δικτύου είναι 11.020 μέτρα. Το έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ προβλέπεται ότι θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης των προαναφερθέντων χωριών ιδίως τους θερινούς μήνες. Αναλυτικά επίσης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάζει η δημοτική αρχή για να επιλύσει θέματα που σχετίζονται με την άρδευση στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την εισήγηση και αφού ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την αθρόα συμμετοχή τους στην ενημέρωση,  ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου διαπιστώθηκε η σύμφωνη γνώμη των κατοίκων για την αναγκαιότητα των έργων τα οποία αναμένεται να δώσουν οριστική λύση στα ζητήματα που σχετίζονται με το νερό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπίλλης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Β. Βισβίκης, Σ. Σωτηρίου, Τ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης και Κ. Χατζηκωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Ι. Κουκούτσης, Ι. Μπακαλόπουλος, Αχ. Χατζούλης και Γ. Καρυούδης, ο πρόεδρος Κ. Διάλλας και οι ΤΣ Ν. Μπίλλης και Ι. Τσιούτσιος της ΤΚ Νέου Περιβολίου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Νίκαιας και Κιλελέρ Β. Πιλάτου και Α. Κοντογιάννης ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Ι. Παπακανάκης, ο πρώην δήμαρχος της ΔΕ Κιλελέρ Απ. Έξαρχος και πλήθος κόσμου.