- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οι Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν σχολεία για τον εθελοντισμό

Το 19ο δημοτικό σχολείο και τα 9ο και 44ο νηπιαγωγεία επισκέφτηκαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας. Μια από τις σπουδαιότερες δράσεις που αναπτύσσουν σε καθημερινή βάση οι ΕΝ.ΠΟΛ είναι να έρχονται κοντά στους μαθητές συμβάλλοντας στην εκπαίδευση και στηνενημέρωση τους πάνω σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό. Με πολλή χαρά για άλλη μια φορά αποδέχτηκαν  την πρόσκληση τωνσχολείων της περιοχής μας.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τους εθελοντές εκπαιδευτικούς των ενεργών πολιτών κ.κ Καλούδη Εύη, Κεδρά Κώστα, Νταλώση Γιάννη και Φράγκη Αγνή. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση των εθελοντικών δράσεων, η οποία γίνεται με βιωματικό κι ευχάριστο τρόπο, έτσι ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά. Η  δράση άλλωστε είναι και το χαρακτηριστικό κάθε ενεργού πολίτη που νοιάζεται και θέλει να προσφέρει στην κοινωνία.

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνους δασκάλους την κ. Ζαρμπάνη Μαρία και τον κ. Πατσιώλη Γιάννη υλοποιούν πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα: «Από το εγώ στο εμείς ένα βήμα είναι μπορείς» ενώ οι μαθητές των νηπιαγωγείων με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους ασχολούνται με θέματα ανακύκλωσης και συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια τα οποία και προσφέρουν στους Εν.Πολ για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Οι εθελοντές των ενεργών πολιτών μετά την ενημέρωση των δυο σχολικών μονάδων σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού και περιβάλλοντος έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και την πεποίθηση ότι ένα νέο φυτώριο εθελοντών γεννιέται.

Ανανεώνουν το ραντεβού τους με κάθε σχολική μονάδα που επιθυμεί να ενημερωθεί και να συμβάλει στην ανάπτυξη του εθελοντισμού καταλήγοντας με τη ρήση: « Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας.»