Μάξιμος: Οι υπουργοί δεν έχουν πρόσωπο να έρθουν στον θεσσαλικό κάμπο


Tags |

«Όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μετά από δυο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι πια ξέρουμε τι σημαίνει αριστερά!. Και πλέον οι υπουργοί τους δεν έχουν πρόσωπο να έρθουν στο θεσσαλικό κάμπο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου που πρόπερσι από το βήμα της Γεωργικής Έκθεσης της Λάρισας έταζε τα πάντα στους πάντες, σήμερα δεν έχει πρόσωπο να έρθει στην Agrothessaly. Όπως διαβάζουμε υπό το φόβο αντιδράσεων ακύρωσε την επίσκεψή του στην Έκθεση». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,  χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας με κεντρικό ομιλητή τον Εκπρόσωπο του κόμματος κ. Βασίλη Κιλίκια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός κληθείς από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας κ. Δημήτρη Δριστέλα να απονείμει τιμητική πακέτα στον πρώην πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης κ. Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και να χαιρετίσει την εκδήλωση καλωσόρισε «την επίσημη φωνή της Νέας Δημοκρατίας, τον Βασίλη Κικίλια στην Ελασσόνα. Τον Βασίλη τον γνώρισα καλά το 2010 όταν ήμουν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Με νωπή την ήττα στις εκλογές του ’09 είχαμε μια δυσκολία στην εξεύρεση υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής. Ο τότε πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε λοιπόν να συνεργαστούμε μαζί του και ο Βασίλης κατάφερε μια μάχη που όλοι εκ προοιμίου θεωρούσαν χαμένη να την κάνει ντέρμπι. Έκτοτε μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και φιλία».

Αναφορικά με τη φημολογία για μείωση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα λόγω της ceta, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε με νόημα: «Και επειδή κάποιοι με αφορμή την συμφωνία ΕΕ-Καναδά επιχειρούν παιχνίδια με την τιμή γάλακτος στο αιγοπρόβειο γάλα, θέλω εδώ από την Ελασσόνα να καλέσω την κυβέρνηση να θέσει σε εγρήγορση την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να μην υποστούν οι κτηνοτρόφοι τις συνέπειες καρτέλ στο γάλα. Διότι με βάση τη ceta όχι μείωση αλλά αύξηση της τιμής γάλακτος πρέπει να υπάρξει».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «στα 7 χρόνια της κρίσης κόμματα εξουσίας κατέρρευσαν, πολιτικές δυνάμεις και πολιτικοί εξαφανίστηκαν. Η μόνη πολιτική δύναμη που παρέμεινε όρθια, πυλώνας του πολιτικού συστήματος είναι η Νέα Δημοκρατία. Ακούσατε νωρίτερα στο επετειακό βίντεο τον εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή να λέει ότι αρετή της δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Η ΝΔ στην ιστορική της διαδρομή μπορεί να έκανε λάθη, αστοχίες ή παραλείψεις. Κατά κανόνα, όμως, είπε την αλήθεια στο ελληνικό λαό. Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε για αυτά που έρχονται, αλλά ο κόσμος προτίμησε το λεφτά υπάρχουν. Και το 2015 ενώ με τον Αντώνη Σαμαρά βγαίναμε από τα μνημόνια επέλεξαν το νέο λεφτά υπάρχουν.

Η ΝΔ είναι το φιλελεύθερο, λαϊκό, ευρωπαϊκό και πατριωτικό κόμμα. Είναι το φιλελεύθερο κόμμα που πιστεύει στην αξία της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που παράγει πλούτο και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Και είναι λαϊκό γιατί από τη φορολόγηση αυτού του πλούτου μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων. Και όχι κοινωνική πολιτική με δανεικά, όπως αυτή της δεκαετίας του ’80 που υπονόμευσε το μέλλον της χώρας. Είμαστε το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα που ενέταξε τη χώρα στην ΕΕ και πιστεύει στην αξία της αλληλεγγύης. Και βεβαίως και πρωτίστως η ΝΔ είναι το πατριωτικό κόμμα που πιστεύει στην αξία του έθνους, της πατρίδας, της ιστορικής μας συνέχειας. Είμαστε υπερήφανοι για τις ρίζες μας, για τα φώτα που δώσαμε στην ανθρωπότητα.

Και η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι αυτή που θα κληθεί σύντομα να ανορθώσει και πάλι τη χώρα».