Χαιρετισμός Χρ. Κέλλα στην εκδήλωση του Συλλόγου Αναπήρων


Tags |

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Άλλωστε η σχέση που έχουμε σφυρηλατήσει “έρχεται” από παλιά… Γι’ αυτό και θεωρώ αυτονόητη την παρουσία μου σήμερα εδώ.

Είμαι από τους πρώτους που λέω ότι η μη εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων σε ότι αφορά τους ανάπηρους πολίτες, είναι κάτι που προσβάλλει την επίσημη πολιτεία και όχι μόνο.

Ο αποκλεισμός που υφίστασθε εν έτει 2017, είτε αυτός λέγεται κοινωνικός, είτε εργασιακός, είτε από αγαθά και υπηρεσίες, καταδεικνύει τον δείκτη πολιτισμού μας και δυστυχώς αυτός ο δείκτης βρίσκεται πολύ χαμηλά».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα του χαιρετισμού που απεύθυνε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Πανθεσαλλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας στην κοινωνία.

«Η θέσπιση κανόνων εκ μέρους της πολιτείας από μόνη της, ελάχιστα θα προσφέρει, εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά ως κοινωνία.

Άλλωστε καλό είναι να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να βρεθούμε στη δική σας θέση», τόνισε ο κ. Κέλλας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας ειδική αναφορά στον τιτάνιο αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία, δήλωσε:

«Όπως προείπα, αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε ήρωες της καθημερινότητας, ανάμεσα σε ανθρώπους που η λέξη άθλος, είναι πολλή μικρή για να περιγράψει όσα βιώνουν. Έχετε τον απόλυτο σεβασμό μας, για το μεγαλείο και τη δύναμη ψυχής που σας διακρίνει».