- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει την 5η ΥΠΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου για την άδικη, παρελκυστική, ευνοιοκρατική και με όρους συστηματικής δίωξης συμπεριφοράς του εις βάρος της προέδρου του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν Λάρισας, Σοφίας Σωτηράκου.

Συγκεκριμένα, η άξια συνάδελφος και αγωνίστρια, διευθύντρια ΕΣΥ παιδιατρικής, που τιμήθηκε επανειλημμένα από τους συναδέλφους της, διατελώντας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών, για δύο συνεχόμενες θητείες αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών των Νοσοκομείων της πόλης και σε Όργανα του Ιατρικού Συλλόγου, διατελεί για 11ο χρόνο υποψήφια για την κατάληψη της θέσης της Συντονίστριας Διευθύντριας Παιδιατρικής στο Γ.Ν Λάρισας, θέση που προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο του 2006.

Μετά από παράτυπες καθυστερήσεις, αλλαγές εισηγητών και τροποποιήσεις της νομοθεσίας στο μεσολαβήσαντα χρόνο, κρίθηκε εν τέλει με μεγάλη διαφορά από τις συνυποψήφιες της η θέση υπέρ της κ. Σωτηράκου από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών το Φεβρουάριο του 2015. Αντί διορισμού όμως, τον Ιούνιο του 2015, αναπέμφθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, τα πρακτικά του Συμβουλίου, χωρίς ουσιαστικό λόγο, προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία της κρίσης.

Έκτοτε και παρά τις συνεχείς οχλήσεις, έγγραφες και εξώδικες αναφορές, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, αρνείται να προχωρήσει τις διαδικασίες επανάληψης της κρίσης, για σχεδόν 2 χρόνια, παρά τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, την ώρα μάλιστα που φρόντισε να ολοκληρωθούν άλλες κρίσεις μέσα σε λίγους μήνες από την προκήρυξή τους.

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ δηλώνει την αμέριστη και με οποιοδήποτε τρόπο συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη συνάδελφό μας, η οποία προφανώς τιμωρείται λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Καλεί τον Υπουργό Υγείας να φροντίσει ώστε να προχωρήσει άμεσα και με δίκαιο τρόπο η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Συντονιστή Διευθυντή Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τον καλεί να εξηγήσει στον πληθυσμό της Θεσσαλίας τι είδους πολιτική παιδιατρικής περίθαλψης επιλέγει με τις περισσότερες Παιδιατρικές κλινικές χωρίς Διευθυντές και με δραματικές ελλείψεις Παιδιάτρων τόσο στη Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη. Τον καλεί επίσης να αποσαφηνίσει τη θέση του για το βίο και την πολιτεία του γνωστού για την ευχέρεια του στα «εντέλλεσθε»  Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου ή να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

Καλεί τις Δικαστικές Αρχές και το Σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας να πράξουν τα δέοντα και να αποδώσουν τις αναλογούσες ευθύνες για την ηθική και οικονομική βλάβη της συναδέλφου.

Καλεί τους γιατρούς της 5ης ΥΠΕ που για πολλά χρόνια με ευθύνη της διοίκησης καθυστερούν οι κρίσεις τους, να ενημερώσουν το Γ.Σ για την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης προκειμένου να παρέμβει αναλόγως.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος

Αφροδίτη Ρέτζιου

 

Ο Γ. Γραμματέας

Πάνος Παπανικολάου