- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Με ιδιαίτερη επιτυχία η παράσταση«180°» με αφορμή την Ημέρα κατά του Καρκίνου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ, η παράσταση με τίτλο  «180° » την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η παράσταση περιλάμβανε την πρώτη δημόσια εξιστόρηση προσωπικών εμπειριών μελών και φίλων του Συλλόγου με εμπειρία καρκίνου, ο αφηγηματικός λόγος των οποίων ντύθηκε με μουσική, σύγχρονο χορό και εικόνα. Το μήνυμα που μετέδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών είναι ότι «..η ζωή συνεχίζεται, χωρίς φόβο μα με πολύ πάθος, χαρά, χορό, χαμόγελο». Όσο και αν τα όριά μας κάποτε δοκιμάζονται σκληρά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβαν, οι κ.κ. Μαρία Γκιτέρσου,  Αναστασία  Ριζάκη , Δήμητρα Φυτιλή και Κατερίνα Χoνδρού. Την βιντεοσκόπηση επιμελήθηκαν η εικαστικός –video artist  Χριστίνα Τζιουβάρα και η Γωγώ Ταμπάκη. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της ομάδας χοροθεάτρου OFF ART που εθελοντικά δούλεψαν για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης. Στην εκδήλωση την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης κ. Αθανάσιος  Παιδής.