Αρμονία στην επικοινωνία: Γονέας – Ενήλικας – Παιδί


Tags |

Άλλη μια Πέμπτη θα κυλήσει… αλλιώς στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:30.
Η έγκριτη κοινωνιολόγος Διονυσία Τριπολίτου, θα συνεχίσει τη σειρά σεμιναρίων που εθελοντικά προσφέρει σε συνεργασία με τους Εν.Πο.Λ. στους πολίτες της Λάρισας,  που κατακλύζουν την αίθουσα για να βιώσουν τις μοναδικές παρουσιάσεις της! Το θέμα αυτή την Πέμπτη θα είναι: «Αρμονία στην Επικοινωνία: Γονέας – Ενήλικας – Παιδί».

Το σεμινάριο αναφέρεται στις τρεις Καταστάσεις του Εγώ, την Διδαγμένη αντίληψη ζωής ( ΓΟΝΕΑΣ), την αισθητή αντίληψη ζωής (ΠΑΙΔΙ), και την Συλλογιστική αντίληψη ζωής (ΕΝΗΛΙΚΑΣ).  Οι τρεις Καταστάσεις του εγώ παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και είναι χρήσιμο να λειτουργούν αρμονικά έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος ως μοναδική και ξεχωριστή προσωπικότητα να μπορεί να έχει κριτική σκέψη, να φέρεται με ενσυναίσθηση και να δρα συλλογικά.

Μερικές φορές αλλάζουμε την συμπεριφορά μας, την έκφρασή μας τον τόνο φωνής μας με τέτοια ταχύτητα, που ένας παρατηρητής μη πληροφορημένος, θα μπορούσε να αναρωτηθεί εάν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει απέναντί του. Η έννοια των Καταστάσεων του Εγώ, μας δίνει μία εξήγηση σ’ αυτήν την ανθρώπινη δυνατότητα αλλαγής προσώπου ή προσωπικότητας, με τόση ευκολία.

Οι Καταστάσεις του Εγώ είναι συστήματα σκέψεων και συμπεριφορών άμεσα συνδεδεμένα με τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του ατόμου (ή ενός συνόλου), όπως μία οικογένεια, ένας τομέας επιχείρησης ή η ίδια η επιχείρηση.

Στο σεμινάριο, θα διαλευκανθούν όλες οι λειτουργίες των Καταστάσεων του Εγώ και θα παρουσιαστεί η προέλευσή τους, το περιεχόμενο και η δράση τους.

Σας περιμένουμε λοιπόν, την Πέμπτη στις 6:30, στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Παναγούλη 37)! Η είσοδος είναι ελεύθερη!