Μάξιμος: Ευθύνεται η κυβέρνηση για τις καταστροφές σε Μ.Μ.Μ.


Tags |

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο φλέγον ερώτημα για το εάν και πώς θα βάλει ένα τέρμα στους συνεχιζόμενους βανδαλισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς –καθημερινό είναι πλέον το δελτίο καταστροφών σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων από τους γνωστούς αγνώστους-  ακολουθεί την γραμμή Τσίπρα ότι όλα βαίνουν καλώς». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα σε σχετική ερώτησή του.

Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι ο αρμόδιος υπουργός «επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την Ελληνική Αστυνομία, που κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο που της έχει επιβληθεί. Εκείνο, όμως, που προκαλεί την κοινή λογική είναι η προσπάθειά του να ενοχοποιήσει για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η αλήθεια, όμως, δεν αποκρύβεται: για τα όσα συμβαίνουν την αποκλειστική την ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιδεικνύει αδικαιολόγητη ανοχή στα φαινόμενα της βίας, της ανομίας και του χάους».

Στην απάντησή του ο κ. Τόσκας, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: «σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του, υιοθετώντας σύγχρονες αντιλήψεις στη λογική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών, με γνώμονα την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την ουσιαστικότερη προσέγγιση της στον πολίτη, χαράσσουν πολιτική με απτά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας, που εμφανίζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού αποτελεί πρωταρχικό στόχο, για την εκπλήρωση του οποίου λαμβάνονται όλα τα πρόσφορα και νόμιμα μέτρα, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη αντιμετώπισή της. […] Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο του και όχι μόνο από περιστατικά και φαινόμενα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια πολλών ετών, όταν την διακυβέρνηση της χώρας είχε το κόμμα σας. Άλλως αδικείται η Ελληνική Αστυνομία και το έργο της».