Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας προσέφερε βιβλία στην Παιδιατρική κλινική


Tags |

Η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας σε συνεργασία  με την Α/θμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή και την Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας συγκέντρωσε βιβλία για παιδιά και εφήβους προκειμένου να τα προσφέρει στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τα βιβλία θα εμπλουτίσουν  τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη της κλινικής, έτσι ώστετα παιδιά που είναι άρρωστα και νοσηλεύονται εκεί, διαβάζοντάς τα να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά.  Η συλλογή των βιβλίων έγινε από προσφορές των μαθητών του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου της Νίκαιας.

Σε επίσκεψη του στη δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέα Χατζούλη και εθελόντριες της βιβλιοθήκης. Ο κ. διοικητής αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τόσο σημαντική τους πρωτοβουλία ανέφερε ότι ο συμβολισμός της συλλογής των βιβλίων και η δωρεά τους στην παιδιατρική κλινική είναι τεράστιος. Διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους. Τόνισε δε ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία με εθελοντές, φορείς και συλλόγους έτσι ώστε η βιβλιοθήκη της παιδιατρικής κλινικής να εμπλουτιστεί περαιτέρω. Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κατέγραψε το γεγονός ότι τα βιβλία, και ειδικά αυτά που απευθύνονται στα παιδία, αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο η αξία των οποίων δεν αποτιμάται σε χρήματα. Κατέγραψε τέλος την πεποίθηση ότι η συνεργασία της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα είναι διαρκής και εποικοδομητική.